Kaç Saat Oldu hesabının sahibi kim? Neden gözaltına alındı

Kaç Saat Oldu hesabının sahibi kim? Neden gözaltına alındı
Yaptığı muhalif paylaşımlarla dikkat çeken ve Twitter'da yüz binlerce kişi tarafından takip edilen Kaç Saat Oldu? hesabının sahibi gözaltına alındı.

Sosyal medya üzerinden devlet bütünlüğüne zarar veren hesaplarla ilgili araştırmalar ve soruşturmakar sürerken bugün bir isim daha gözaltına alındı. Terör örgtürü propagandası suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı bulunan Kaç Saat Oldu hesabının yöneticisi E.B. yakalandı. FETÖ'nün Fuat Avni sonrasındaki en önemli propaganda aracı olarak değerlendirilen hesabın sahibi de araştırılmaya başlandı.

Beylikdüzü'nde ikamet eden ve burada yaşayan hesap yöneticisi hakkında başlatılan gözaltı işlemlerinde şüphelinin evinde çok sayıda dijital veri de ele geçirildi.

Kaç Saat Oldu hesabının sahibi kim?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hesabı yöneten şüphelinin E.B. olduğu tespit edildi.

Hakkında FETÖ üyeliği ve terör örgütü propagandası suçlarından gözaltı kararı verilen E.B.'nin İstanbul Beylikdüzü'ndeki ikametgâhına operasyon gerçekleştirildi. E.B. ikametgâhında gözaltına alındı.

Şüphelinin adresinde çok sayıda dijital veri ele geçirildi. İstanbul Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen E.B. sorguya alındı. 
'Kaç Saat Oldu' isimli hesap 2015 yılından bu yana Fetullahçı Terör Örgütü'nün propagandasını yapıyor.

Hesabın bugün itibariyle yaklaşık 750 bin takipçisi bulunuyor. FETÖ'cü hesap Fuat Avni'den sonra örgütün en önemli propaganda sosyal medya hesabıydı.

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.