Kadın kollarına karşıyım

Kadın kollarına karşıyım
Kadınların yönetimdeki önemine değinen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kadın kolları kavramına karşıyım. Ben siyaseten kendi partimde de buna karşıyım. Kadın yönetimde ya vardır ya yoktur” dedi

Adnan Kahveci Muhtarlık ve Belediye Çözüm Merkezi’nin açılışı Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat, MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın, CHP İstanbul eski Milletvekili Süleyman Çelebi, belediye meclis üyeleri ve ilçe mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşma yapan Adnan Kahveci Mahalle Muhtarı Seyhan Topaloğlu, mahallesi ve muhtarlığı adına Başkan İmamoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.

Ülkemizin sorumluğunu taşımalıyız
2018 yılı için dileklerini vatandaşla paylaşarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni yıldan saygı, huzur, sevgi ve dayanışma beklediğini ifade etti. Dünyanın en zor coğrafyalarından birinde yaşadıklarını söyleyen İmamoğlu, bunun sorumluluğunu taşımaları gerektiğini belirtti. Ayrıca bu ülke için hayatını veren tüm şehitleri de andı. Tüm milletin verdiği büyük mücadele ile bu ülkenin kurulduğunu dile getiren İmamoğlu, bir kez daha bu tür mücadeleleri vermek zorunda kalmayacaklarını umut ettiğini aktardı.

Yeni merkezler hizmete girecek
Ortam yaratmanın insanların mutluluğunu pekiştireceğini ifade eden Ekrem İmamoğlu, “Adnan Kahveci Mahallesi’nde bir merkez oluşturma, ruh katma çabası içine girdik. Anaokulu, semt lokali, Yaşam Vadisi, pazar alanı, muhtarlığı ve okullarıyla bu mahalleyi harika bir merkez haline getirdik. Muhtarlık kavramına çok önem veriyoruz. Muhtarlığı en saygın şekli ile tanımlamak ve taşımak zorundayız. Sırasıyla Büyükşehir ve Barış Mahallesi’nin yeni muhtarlık binaları ve çözüm merkezlerini sizlerle buluşturacağız. Buradaki güleryüz, tüm hizmet anlayışımıza yayılsın” dedi.

Demokrasinin uygulandığı müessese
Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur ise güzel bir eseri mahalleye kazandırmanın mutluluğunu paylaştıklarını ifade ederek muhtarlıkların idarede çok önemli bir fonksiyonu olduğunu ve demokrasinin uygulandığı bir müessese olduğunu aktardı. Vatandaşa en güzel şekli ile hizmeti verecek ortamların sağlanması adına belediye dahil emeği olan herkese teşekkür eden Kaymakam Okur, yeni açılan hizmet binasının mahalleliye hayırlı olmasını diledi.

Kadın yönetimde ya vardır ya yoktur
Kadının toplumdaki yerine değinen ve kadının kurumlardaki temsil etme gerekliliğini vurgulayan Ekrem İmamoğlu, “Kadın toplumda ve yönetimde varlığını ne kadar üst seviyeye taşırsa bu ülkenin aydınlığı o kadar kuvvetli olacaktır. Kadının topulmdaki varlığı ne kadar az olursa saygısızlık o derece artıyor. Erkek egemen toplumlar bir ülkeyi uçuruma sürükleyebilir. Kadın kolları kavramına karşıyım. Ben siyaseten kendi partimde de buna karşıyım. Kadın yönetimde ya vardır ya yoktur. O zaman erkek kolları yapalım” dedi. Muhtarlığa önem verdiklerinin altını çizen İmamoğlu, “Muhtarlıklarnımızda rahat ettikleri, vatandaşla kolay buluştukları ve sorunların çözüldüğü bir merkez tanımı ortaya koyduk. Bunun adı Beylikdüsü Belediyesi Çözüm Merkezi oldu” dedi. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.