Kadına şiddeti anneler bitirir

Kadına şiddeti anneler bitirir
Ünlü televizyoncu İnci Ertuğrul annelere çağrıda bulunarak, "Şiddet dilinden uzak, ayrım yapmadan çocuklarınızı yetiştirin. Çocuklarımıza önce insani değerlere sahip olmayı öğretelim" dedi

ünlü gazeteci, televizyoncu İnci Ertuğrul, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla Küçükçekmeceli kadınlarla bir araya geldi. Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde belgesel yapımcısı, yazar  Nuray Karadeniz’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye katılan İnci Ertuğrul kadına yönelik şiddetle alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Küçükçekmecelilerin yoğun ilgi gösterdiği programı Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de vatandaşlarla birlikte izledi.

363 kişi cinayete kurban gitti
Şiddetin hayatımızdaki en büyük sorunlardan bir tanesi olduğunu kaydeden Ertuğrul, “Şiddet hayatımızdaki en büyük sorunlardan bir tanesi ve sadece bizim toplumumuzda değil bütün coğrafyalarda böyle. 2018’in ilk 10 ayında bizim ülkemizde 363 kişi cinayete kurban gitti. Her güne bir kadın cinayeti ile uyanan bir ülkeyiz. Bunun dışında intihar olarak kayıtlara girenlerde var. Şiddeti cinayetler üzerinden konuşursak bu bizi sonuca götürmez. Ve kadınları öldürenler de yakınında olan erkekler” dedi. 

Annelere büyük iş düşüyor
Kadın, erkek demeden önce insan demek gerektiğini ifade eden İnci Ertuğrul, “Ben bu konuda annelere sesleniyorum. Şiddet dilinden uzak, ayrım yapmadan çocuklarınızı yetiştirin. Önce insani değerlere sahip olmayı öğretirsek çocuklarımıza, sorunların büyük bir kısmını halletmiş olacağız. Maçlarda bile hakemin annesine, eşine küfrediyor. Bunu biz yadırgamıyoruz. Olağan karşılamayacağız” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.