Kamyon kamyon borçlandı

Kamyon kamyon borçlandı
Belediyelerin mali yönden iflas noktasına geldiğine vurgu yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2018 yılının ilk meclis gündemine borçlanma yetkisini taşıyarak damga vurdu. Akgün’ün, “Borçlanmaya ben de karşıyım” demesi ise ayrıca dikkat çekti.

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin 2018 yılı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Hasan Akgün başkanlığında yapıldı. Meclis üyelerinin yeni yılını kutlayan Başkan Akgün, 2018 yılının bütün dünyaya barış ve huzur getirmesini diledi. 2017 yılının zor bir yıl olduğunu sözlerine ekleyen Akgün, "2017 ülkemizin bağımsızlığına karşı saldırıda bulunan terör örgütlerine karşı mücadele verilen bir yıl olmuştur. Bu nedenle kahraman güvenlik güçlerimizi kutlarken ebediyete inkikal eden vatanımız için aramızdan ayrılan şehitlerimizi de şükranla anıyoruz. 2018 yılında milletimizin bütün unsurları güzel daha güzel bir yıl yaşar umudundayız. Hem yönetenler hem yönetilenlerin barış içerisinde yaşadığı bir yıl temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazetecileri unutmadı
Gündeme geçilmeden önce yaptığı konuşmada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü de kutlayan Başkan Akgün, "Gazetecilerin gününü kutlarken ömrünü bu işe adamış ülke ve dünya çapında insanlığı aydınlatmak adına çalışmış ama aramızdan ebediyette intkikal etmiş basın mensuplarını da rahmetle anıyoruz. Hunharca katledilen basın mensuplarımızı, basın şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz" dedi. AK Parti Meclis Üyesi Mir Mehmet Öztürk de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayarak, "15 Temmuz hain kalkışmasının derdest edilmesinde basınımızın rolü büyük olmuştur. O karanlık gecede medyamız hainlerin püskürtülmesinde büyük bir rol oynadı" açıklamasını yaptı.

Kamyon almak zorundayız
2018 yılının ilk meclis toplantısında gündeme gelen borçlanma talebi en çok tartışılan madde oldu. Talep, belediyenin Destek Hizmetler Müdürlüğü’nden geldi, başkan da meclis gündemine getirdi. Oylama öncesinde borçlanmaya karşı olduğunu belirten Dr. Akgün, "Belediyelerimizin kamyonları yürümüyor. Kiraladıklarımızı ise sürekli kullanamadığımız için ekonomik yönden rantabl değil” şeklindeki konuşmasının ardından, “Borçlanmaya, muhalefet gibi ben de karşıyım. Ama belediye hizzmetlerinin görülmesi için 10 adet kamyon almak zorundayız, bunun bedeli de 5 milyon TL”  detayını paylaştı.

Borçlanma, vergiyle al!
Yılın ilk meclis toplantısında gündeme taşınan borçlanma talebini abesle iştigal olarak nitelendiren AK Parti Grup sözcüsü Recep Erol ise, kamyon alımlarının kaynak adresi olarak vergi gelirlerini gösterdi, “Kasım ayında vatandaştan toplanan vergiler var, oradan alınsın” diye konuştu. AK Partili Erol’un önerisini yanıtlayan belediye başkanı, hem belediye vergi gelirleri hem de genel bütçeden belediyelere ayrılan vergi gelir payında yarı yarıya bir düşüş olduğundan bahsetti, “Vatandaş vergisini ödemedi” diye konuştu. Akgün, çizdiği mali tabloda karamsar ifadeler kullandı.

Öğretmenevi iflas etti
Gündemin bir başka önemli konusu ise ilçedeki öğretmenlerin kullanımına tahsis edilen öğretmenevinin zarar ettiği gerekçesiyle kapatılmasından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geri alınmasıydı. Öğretmenevinin işletimden dolayı 1,5 milyon TL zarar ettiği ortaya çıkarken, bu zararın da bakanlık eliyle İstanbul’daki diğer öğretmenevlerine pay edileceği ifade edildi. Binanın, 1996 yılında anahtar teslimi ve eksiksiz olarak öğretmenlere tahsis edildiğini kaydeden Dr. Akgün, gelinen noktada binanın yıkılacağını, kentsel dönüşüm projesi kapsamında o bölgede yeni adliye yapılacağı sinyalini verdi.

Biz de Akgün gibi üzülüyoruz
Mecliste gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Recep Erol 2018'in herkes için hayırlı bir yıl olmasını diledi. 2017 yılında Türkiye'nin büüyk saldırılarla karşı karşıya kaldığını dile getiren Erol, ilçe gündemi hakkında da bilgiler verdi. Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nin yakında açılacağını dile getiren Erol, "Biz AK Partililer olarak doğru yapılanların yanında, yanlış yapılanların da karşısında olmaya devam edeceğiz. Bugün bazı basın yayın organlarında ilçemizle ilgili haberler var. Yat limanını konu alan bu haberlerin üzerine atlamayacağız. Geçtiğimiz dönemde de yat limanı ihalesini alan firmanın bu işi yapamadığını ifade etmiştik. Bugünde bizim dediğimiz noktadayız. Keşke o dönemde dikkate alınsaydık ve o firmalarla ilgili biraz daha detaylı çalışma yapılsaydı. Suçu Başkan'a atmak istemiyorum. O gün bu şirketin liman tecrübesi olmadığını söyledik. Basında çıkan haberlerle ilgili sayın başkan kadar ben de üzüntü duyuyorum. Büyükçekmecemiz başarıları ile anılıyor ve bu noktada kalmasını istiyorum. Bugün de üslubumuzu bozmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Çöp Transfer İstasyonu Çakmaklı'ya kurulmayacak
Meclis toplantısında söz alan CHP Grup Sözcüsü Coşkun Tanış 2018 yılının herkes için hayırlı olmasını diledi. İBB tarafından Çakmaklı Mahallesi'nde kurulması kararlaştırılan Çöp Transfer İstasyonu hakkında konuşan Tanış, "Çakmaklı'da Çöp Transfer İstasyonu ret oyumuza rağmen geçti bunun olmaması gerekiyordu" dedi. Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Çöp Transfer İstasyonu İBB'nin idaresinde alınan bir karar değildir. Maalesef İBB'de çöp transferi yapan müteahhit firmanını alt kademeye bastırması sonucu Çakmaklı'nın en güzel yerinde bu istasyonu kurmak gibi bir karar geçti. Sayın Topbaş alternatif bir yer bulunması gerektiğini söylemişti. Uysal ise alternatif yer hazırlandı. Çakmaklı'daki transfer istasyonu yerinden vazgeçildi. Benim bildiğim yüzde 99 böyle" açıklamasını yaptı.

İhaleye fesat mı karıştıralım?
Yat Limanıyla ilgili basında yer alan haberlerle iligili açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Son zamanlarda Akşam ve Sabah gazeteleri bizim üzerimizden siyasi bir faaliyete başlamıştır. Bunun bilincindeyiz. Özellikle Türkiye gibi bir ülkede bu durumu doğal görüyoruz. Biz devletin bir parçasıyız. Devletten vize almış bu işi yapabilen her firma iş koluna göre yapacağımız ihalenin şartlarını okur ve ihaleye başvurur. Bu yat limanını yapmakta olan ekip de bunlardan bir tanesidir. 7 veya 9 sene önce bir başka ortakları üzerinden bankadan kredi almışlar. Bu limanı yapamazlarsa bırakır giderler. Oraya da çok talipli çıkar. Biz devlete sadece şunu sorarız; bu firma ihaleye girme hakkına sahip mi değil mi? Olumlu cevap alındıktan sonra üzerinde başka bir yorum, araştırma yapmak ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak anlamına gelir. Bu böyle bilinmeli" ifadelerini kullandı.

Danışmanlar özel kişilerdir
Yat limanının danışmanlarını öven Hasan Akgün, "Bu yat limanının danışmanları da özel şahsiyetlerdir. Yat limanının inşaatının bir bakıma Ankara'ya karşı sorumluğunu getiren iki şahsiyet benim için çok değerlidir. Nusret Bayraktar, Beyoğlu'nda 3 dönem belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapmıştır. Bu inşaatın teknik danışmanıdır. İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet hoca benim için çok kıymetli bir hocadır. Bu aktüel haberler bizi hiç ilgilendirmez. Yat limanı 2012'de siyaset malzemesi yapılmıştır. Hakkımızda hayırlısı olmuştur. 2750 araçlık otopark verilmiştir. İstanbul için bu çok önemlidir. Neden bu gazetelerde Beylikdüzü'nde oturan bir kişi bu haberleri yapıyor. Yazanlar kimdir? Yat Limanı'ndan ne istiyorlar?" diye sordu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.