Kanal İstanbul ekolojik dengeyi bozacak

Kanal İstanbul ekolojik dengeyi bozacak
İYİ Parti Arnavutköy İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'İYİ Kürsü' programına katılan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz, 'göç projesi' olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul projesinin ekolojik dengeyi bozacağını iddia etti.

İYİ Parti Arnavutköy İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İYİ Kürsü programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Vural'ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz, İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz, İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve Arnavutköy sakinleri katıldı.
 

Her ay yapılacak

Arnavutköy’ün eğitim, sağlık, spor, ulaşım, imar, altyapı gibi sorunlarının masaya yatırıldığı İYİ Kürsü'nün açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mustafa Vural, Arnavutköy’ün sorunlarının çok olduğunu ancak bunların çözülemeyecek sorunlar olmadığını dile getirerek “Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz toplantımızda Arnavutköy’ün sorunlarını en iyi sizler konuşacak, bizler dinleyeceğiz. Sorunlarınıza, sorunlarımıza çözüm bulacağız. Arnavutköy Belediyesi İYİ olduğunda buna benzer programlar her ay yapılacak” dedi.
 

Yeşil alan katledilecek

Daha sonra konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz ise İstanbul’un içinde bulunduğu sorunları dile getirdi. İstanbul’un çarpık kentleşme, trafik, ulaşım, göç, sağlık, eğitim gibi sorunları olduğunu söyleyen Beyaz, hükümetin İstanbul’un sorunlarına duyarsız kaldığını ve yaşanan sorunların çözümüne hiçbir şekilde katkı sunmadığını iddia etti. Son yıllarda aşırı göç ve çarpık kentleşmenin farklı sonuçlar doğurduğunu söyleyen Beyaz, “İstanbul’da ekolojik denge bozuldu. Yeşil Arnavutköy’ün de en kısa zamanda ekolojik dengesi bozulacaktır. Çarpık kentleşme ve devasa beton binaların yapılması ile İstanbul’un yeşil alanlarının acımasızca katledildiğini görüyoruz. Tüm bilim adamlarının karşı olmasına rağmen Arnavutköy’e Kanal İstanbul projesi eşliğinde yeni bir göç projesinin devreye sokulmak isteniyor. Bu proje Arnavutköy’ün ve bölgenin ekolojik dengesinin bozulmasını hızlandıracaktır” dedi.
 

Konuşan Türkiye olacak

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz da İYİ Parti’nin demokrasi mücadelesi için kurulduğunu dile getirerek “İYİ Parti son 15 yıla damgasını vuran ve her geçen gün tek adam rejimine doğru sürüklenen, KHK’larla yönetilen Türkiye’nin insanına refah, mutluluk ve demokrasi getirmek için kurulduğunu ve yola çıktı. İYİ Parti iktidarında kürsülerin sahibi tek adam değil, sizler olacaksınız. Artık konuşan bir Türkiye olacak” dedi. İYİ Parti’nin cesurlar hareketi olduğunu söyleyen Ayfer Yılmaz, tüm Türkiye’nin Meral Akşener’in etrafında kenetlenmeye ihtiyacının olduğunu söyledi.

Huzurumuz kalmadı


İstanbul’un en büyük sorunlarından birisi olan ve bir türlü çözüme kavuşamayan ulaşım sorununda da değinen Ersin Beyaz, “Son 15 yılda 100 milyar doların üzerinde yatırım yapılmasına, yol ve köprülerin yapılmasına rağmen ne yazık ki ulaşım sorunu sağlıklı bir çözüme kavuşamamıştır. Yaklaşık 20 milyon insanımızın yaşadığı İstanbul’da yaşayan insanlarımızın huzuru bozuldu. Asayiş ve güvenlik en büyük sorun haline geldi” dedi. Arnavutköy’ün yaşam kalitesi sıralamasında İstanbul ilçeleri içerisinde en son sırada yer aldığını hatırlatan Beyaz; Arnavutköy’ün bu durumdan çıkarılması için el birliği ile çalışacaklarını dile getirdi. Toplantıda söz alan katılımcılar Arnavutköy’ün sorunlarını dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.