Kandırılmış müşteri kaybedilmiş servettir

Kandırılmış müşteri kaybedilmiş servettir
Silivri’de 2016 yılında Hakan Tekin ve Sezai Kütük ortaklığında Kurulan Tekin Gayrimenkul kapılarını Gazete Damga’ya açtı. Emlak ve Gayrimenkul sektörüyle ilgili önemli bilgiler aktaran Tekin ve Kütük, “Kandırılmış bir müşteri kaybedilmiş bir servettir” diyerek, tek hedeflerinin güvenilirlik ve müşteri memnuniyeti olduğunu söyledi

Gazete Damgaya konuşan Tekin Gayrimenkul’un ortaklarından Hakan Tekin; “Tekin Gayrimenkul 2016 yılının Mart ayında Silivri’de kuruldu. İlk yerimiz Ahmet Bircan Pasajındaydı. Daha sonra Tapu Dairesinin oraya geldik ve orada artık büyümemiz gerektiğini, gömlek değiştirmemiz gerektiğini anladık ve orada ki ofisimizi kapatıp buradaki ofisimizi kurduk. Daha kurumsal, personeliyle beraber, dışarıda saha da çalışacak arkadaşlarla beraber, mesai arkadaş- larımızla beraber büyüyerek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

6 kişilik iyi bir ekibiz
6 kişilik ekip ile birlikte çalıştıklarını söyleyen Tekin; “Şu an bizimle ve Sezai beyle birlikte 6 kişilik ekibiz. Bu ekibin içinde sahada görev yapanı var, burada ofise gelen misafirlerimizin çayıyla, çorbasıyla, yemeğiyle ilgilenen personelimiz var. Bu şekilde kurumsal kimliğimizi de ön planda tutarak çalışmalarımızı yürütüyor, müşterilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi. Tekin Gayrimenkul’ün kurulduğu gündem bu yana tek bir amacının olduğunu söyleyen Hakan Tekin; “Bizim bir tane atasözümüz var. Kandırılmış bir tane müşteri, kaybedilmiş servettir. Bu amaçla başladık, bu amaçla gidiyoruz. Yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza hayatta saymadık. Bizim yola çıktıklarımız, ticaretse ticaret, davaysa dava arkadaşlarımız, ilerleyen süreçte yol ilerledikçe karşımıza çıkan insanlarla sadece ticaret yaptık, hiç birini de ortaklığımıza almadık. Daha iyi olması için hep samimi olduk" ifadelerini kullandı.

TEKİN GAYRİMENKUL

Veren el alan elden üstündür
“Veren el alan elden üstündür” sözüyle hareket ettikleri ifade eden Tekin; “Ne kadar çok insanlara bir şeyleri vermek için uğraşırsan, o kadar da çok hediye ve ödüllendirileceğini bildiğimiz için bu şekilde çalışıyoruz. Kurumumuzun en önemli prensiplerinden biri de budur” dedi. İşine sahip çıkıldığında herkesin iş yaptığını, herkesin kazandığını söyleyen Tekin, "Burada sadece Tekin Gayrimenkul değil bütün emlakçılar eğer işine sahip çıkarsa o kadar iş yapıyor. Çünkü Silivri İstanbul’un satılmış son toprağı. Bundan 6-7 sene önce Arnavutköy’de, Çatalca’da hatta İstanbul’un birçok yerinde Büyükpnar’da, Kayaşehir’de bu parsel işinden, toprak işinden parayı kazanan herkes Silivri’ye rahat gelebiliyor, rahat alışveriş yapabiliyor. Sunumu 
güzel yaptığı sürece, dürüstlüğünden ödün vermediği sürece güzel satış yapabiliyorsun. Dediğim gibi Silivri İstanbul’un son satılık yeri. Çünkü İstanbul’da artık olay sadece kat karşılığı ve kiralık daireye döndü. Silivri’de ise daha çok arazi satışına yönelik bir potansiyel var" ifadelerini kullandı.

TEKİN GAYRİMENKUL

İnsanlar artık bilinçli
İnsanların artık bilinli olduğunu söyleyen Tekin, "İnsanlar yer almadan önce alan kişi yani müşteriye yönelik artık herkes bilinçli zaten. Artık insanlar internet var, sosyal medyadan görebiliyor, bugün internete girdiğinde Tapu Kadastro olsun veya Silivri Kent Rehberi olsun, nereyi aldığını, elektrik direğine yakın mı, yerleşim yerine yakın mı, su havzası mı, dere yatağı mı bunların hepsi internette var. Alıcı artık bilinçli. Sadece ne olması gerekiyor, tabi ki merdiven altı emlak demeyelim buna ama her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de var ve bazı arkadaşların evet bir başka parsel gösterip, başka parsel satmaları, bunu da bir kişi yaptığı taktir de maalesef o bir kişi on kişiyi etkiliyor" dedi.

Önemli olan güvenilir olmak
Gayrimenkul sektöründe her şeyden önce güvenilir olmanın önemli olduğuna dikkat çeken Tekin; “İlk önce güvene dikkat edilmeli. Müşteri güvenecek, sana gelecek seni tartacak, güvenecek. Sonra senden alışveriş yapmayacak, birde çıkacak piyasaya senin sunduğun yerin fiyat araştırmasını yapacak. Senin söylediklerinle dışarıdakilerin söyledikleriyle uyuyorsa zaten senden alıyor demektir. Müşteriyi kandırmamak gerekiyor. Müşteriye sunumu güzel yapmak, doğru 
bilgi aktarmak gerekiyor. Samimi olmak gerekiyor, doğru olmak gerekiyor. Yine kelimenin başına geliyoruz. Kandırılmış bir müşteri kaybedilmiş bir servettir. Kandırmadığın sürece müşteri sana gelir ve başka müşterilerde getirir. Bir sene, bir buçuk sene önce bizimle iş yapan müşteri şu an amca oğlunu, dayı oğlunu getirim bizden yer alıyorlar" açıklamasını yaptı.

3. Avrupa Otoyolu Silivri’ye değer kattı
Tekin Gayrimenkul’ün diğer ortağı Sezai Kütük ise Kanal İstanbul ve 3. Avrupa Otoyolunun Silivri’de emlak piyasasına hareket kattığını, Silivri’nin değerine değer kattığını söyleyerek; “Kanal İstanbul Projesi tabi ki emlak sektörünü ciddi anlamda canlandırmıştır ve olumlu yönde etkilemiştir. Örnek olarak Fener köyü, 3. Avrupa Otoyolu Fener köyün’den geçiyor. Bu bağlantı yolu açılmadan önce orada dönümü 50-60-70 liraydı, şu an devlet yolun geçtiği yerleri 125 liradan istimlâk etti. Bu üst tabanlara da çıkmıştır. Bu fiyat 140-150-160’a kadar buldu. Şu an orada ki esnafta, köylü de devlet buraya bu bedeli biçtiyse tabi ki değerlenecek diye düşünüyor ve köyleri de ciddi anlamda prim yaptı" dedi.

Hedefimiz kazanmak
Tekin Gayrimenkul’un hedefleriyle ilgili de bilgi veren Kütük; “Tekin Gayrimenkul’ün bundan sonraki hedefleri, bundan önce olduğu gibi aynı hedefte olacak. Bizim amacımız Tekin Gayrimenkul Ailesi olarak müşterileriyle, çalışanlarıyla beraber yükselmek, beraber kazanmak. Yani hedefimiz ve amacımız kazanmak ve kazandırmak. Biz kazanırken Silivri’ye de kazandırmak. Çünkü bizler burada yaşıyoruz, burada kazanıyoruz. Bizler kazanırsak, esnaflarımız kazanır, Silivri kazanır.  Dediğimiz gibi veren eli alan elden üstündür” dedi.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.