Kapı arkasından bizi tehdit ettiler

Kapı arkasından bizi tehdit ettiler
Eğitimciler Birliği Sendikası Arnavutköy Temsilciliği’nde (Eğitim-Bir-Sen) seçim heyecanı yaşandı. Olağan kongreden Piri Reis İlkokulu Müdürü ve Eğitim-Bir-Sen mevcut Başkanı Muammer Erdoğan yeniden başkan olarak çıktı. Erdoğan, kongrede tarafsız kalması gerekenlerin kendilerini her türlü tehdit ettiğini ve baskı yaptığını söyledi.

Kongrede geçerli oyların 578’ini Muammer Erdoğan alırken rakibi Bolluca Türk Tekstil Vakfı Ortaokulu Müdürü Hüseyin Daver ise 199 oy aldı. Arnavutköy Şehit Onbaşı Murat Şengöz İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşen kongrede 4 sandıkta toplam 772 üye oy kullandı. Seçimin ardından yazılı bir açıklama yapan Erdoğan, "Haklı bir davanız, davanızı taşıyacak yüreğiniz, yüreğinizi diri tutacak cesaretiniz, cesaretinize tercüman olacak bir eyleminiz varsa zafer sizindir" dedi.

Tarafsız kalmadılar
Eğitim-Bir-Sen'in misyonuna yakışan bir şekilde seçimleri sonuçlandırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Sonuçların ülkemiz, sendikamız ve tüm üyelerimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. Tüm bu meşakkatli süreçte, tarafsız kalması gerekenlerin antidemokratik eylem ve söylemlerine, kapalı kapılar ardında yaptıkları mobbing ve tehditlere, el altından birilerini açık açık desteklediklerine şahit olduk. Uzun süredir bizlere yaşatılan bu sıkıntılı sürece rağmen, huzur ve güven odaklı olması gereken bu süreçte, sendikacılığın dürüstlük ve vefa üzerine kurulu bir yapı olduğunu tescil etmek istercesine sandığa giden üyelerimizden yüzde 74’ünün desteğini alarak emaneti bir dört yıl daha taşıma sorumluluğunu yüklenmiş bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

Herkesin hamisi olacağız
Sadece yüzde 74’ün değil, yüzde 100’ün hamisi olacaklarını belirten Erdoğan, "Eğitim-Bir-Sen mefkûresine hizmet etmek isteyen herkesi refik kabul ederek, seçim sonuçlarının omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun ve kutlu davamızın idrakinde olarak, irademizi eğitim çalışanlarının hakları için kullanarak, üyelerimizin hassasiyetlerini gözeterek, şube başkanlıklarının, delegeliklerin, temsilciliklerin geçici; 'ülkemizin ve eğitim-öğretim' ihtiyacımızın pâyidar olduğunu unutmadan; sürekli olarak niteliği, özgünlüğü, irfânı hedefleyerek, hiçbir rehavete düşmeden sendikal çalışmalarımızı ilkeli ve kararlı bir biçimde hep birlikte yürek yüreğe, omuz omuza sürdüreceğiz inşallah. Kazananın gerçek ve örnek sendikacılık olduğu bu zaferde bizleri yalnız bırakmayan, seçimlerimizin muhtelif kademelerinde görev alan, sorumluluk bilinci ve aidiyet duygusuyla sandık başına gelerek oyunu kullanan tüm üyelerimize, yol arkadaşlarımıza ve gönül dostlarımıza; desteklerinden dolayı şube yönetimi ve ilçe teşkilatlarımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.