Kars vizyon şehir olabilir

Kars vizyon şehir olabilir
Beylikdüzü Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet, Kars ve Ardahan'a deyim yerindeyse çıkarma yaptı. Başkan İmamoğlu, tarihi dokusuyla, hayvancılık ve tarıma dayalı ürünleriyle Kars’ın çok değerli bir kent olduğuna dikkat çekerek, “Kars, herkesi kucaklayıcı kimliğini, turizm sektörüne de yansıtırsa doğru bir sunumla vizyon bir şehir anlamında merkez olabilir” dedi

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin en beyaz şehri Kars ve Ardahan'a bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. “Cemal Süreya’nın, 'Beyaz, uykusuz ve uzakta' diye tariflediği Kars’ta çok yakın ve sıcak ilgi ile karşılandık” diyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak için gittiği ziyaretinde ilk olarak Kars Valisi Rahmi Doğan ve Kars Belediye Başkan Vekili Tahsin Güngören’in konuğu oldu. Ardından,  Beylikdüzü’nün Karslı iş insanlarıyla birlikte yaptığı şehir turu sırasında tarihi mekanları da ziyaret etti.

Kucaklayıcı kimlik
Programının ikinci gününde Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burultay, Akyaka ilçesi İncedere Köyü Şehit Şeref Demir İlkokulu'nda Müdür Alp Tekin Polat ve öğrencileriyle bir araya gelen Başkan İmamoğlu, tarihi dokusuyla, hayvancılık ve tarıma dayalı ürünleriyle Kars’ın çok değerli bir kent olduğuna dikkat çekerek, “Ziyaretim boyunca birçok noktada turist guruplarla karşılaştık. Kars, herkesi kucaklayıcı kimliğini turizm sektörüne de yansıtırsa doğru bir sunumla vizyon bir şehir anlamında merkez olabilir” diye konuştu.

Amacım Anadolu’yu tanıtmak
Ziyaretlerini CHP Akyaka İlçe Başkanı Şerafettin Özbek, Akyaka Ziraat Odası Başkanı İhsan Tazegül ve CHP Arpaçay İlçe Başkanı Kerem Ekici’yle bir araya gelerek sürdüren İmamoğlu, Beylikdüzü’nden de bahsederek, “ Beylikdüzü karma nüfusa sahip bir kent. Anadolu’yu gezmekteki temel duygum Beylikdüzü’nün Türkiye’nin her rengini taşıması. Dolayısıyla hemşehrilerime memleketlerini hatırlatmak ve bu anlamda memleketlerini İstanbul’a tanıtmak adına kendimi vazifeli buluyorum. Bu anlamda birçok ili ziyaret ettim. Bu ziyaretlere yine devam edeceğim” şeklinde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu ve heyeti, iki günlük süren Kars ve Ardahan ziyaretini Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Ardahan CHP İl Bşk Yalçın Taştan’a ziyarette bulunarak sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.