Kauçuk fabrikasında korkutan yangın: Alevler kısa sürede her yeri sardı

Kauçuk fabrikasında korkutan yangın: Alevler kısa sürede her yeri sardı
Bir kauçuk fabrikasında henüz belirlenmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm fabrikayı sararken, 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin bilinmesi için inceleme başlatıldı.

Manisa'nın Muradiye ilçesindeki bir kauçuk fabrikasında henüz belirlenmeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın, bugün saat 22.45 sıralarında Evranos Mahallesi'ndeki bir kauçuk fabrikasında çıktı. Kuaçuk fabrikasından yükselen alevleri gören vatandaşlar durumu sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, fabrikadaki yanıcı maddeler nedeniyle kısa sürede büyüdü. Olay yerine gelen ekipler, alevleri kontrol altına alabilmek için yuğun çaba sarfediyor.

KONTROL ALTINA ALINDI

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Evrenos Küme evlerindeki bir kauçuk fabrikasında saat 22.35 sıralarında çıkan yangın, fabrikada bulunan yanıcı maddelerin tutuşmasıyla hızla yayıldı. Alevler kısa sürede tüm fabrikayı sararken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık, jandarma, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Alevlerin geceyi aydınlattığı yangına 17 itfaiye aracı, orman bölge müdürlüğüne ait 3 arazöz ve 8 su tankeri ile müdahale edildi. Ekiplerin yoğun çaba sarf ettiği yangın 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında kauçuk fabrikasında büyük çapta hasar oluşurken, olay sırasında işletmede çalışanın olmaması muhtemel faciayı önledi. Yangının çıkış nedeninin bilinmesi için inceleme başlatıldı.

VALİ ÜNLÜ: AKŞAMÜZERİ FABRİKADA ELEKTRİK ARIZASI OLMUŞ

Yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulunan Manisa Valisi Enver Ünlü, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kauçuk fabrikasında ekiplerimiz 22.35 sıralarında yangın ihbarı aldı. 22.41'de hızlı bir şekilde üç itfaiye aracı ile ilk müdahale başladı. Yangına 17 itfaiye aracı, Orman Bölge Müdürlüğüne ait 3 arazöz, 8 su tankeri ile müdahale ediliyor. Yangının şu an için çıkış nedeni bilinmiyor ama akşamüzeri fabrikada bir elektrik arızası olduğu söylendi. Bir süre jeneratörle çalışmışlar, 19.00 sıralarında emniyet tedbirlerini alarak fabrikadan ayrılmışlar. Şu an için yangının çıkış nedeni bilinmiyor. Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları tamamında devam ediyor. Herhangi bir can kaybımız yok, yangın yandaki fabrikalara sıçramadan gerekli önlemleri aldık. Kauçuk fabrikasında ciddi hasar var. Bu ara bu bölgede maalesef çok sık yangınlarla karşılaşıyoruz, genelde de elektrik kaynaklı olduğu tahmin edilen yangınlar deniliyor ama bunların gerçek nedeninin ortaya çıkarılmasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz bir ekip kurdu. Bundan sonra bu yangınların bu bölgede tekrar etmemesi için sıkı önlemler alacağız. Gerekirse cezai işlemler uygulayacağız."

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.