Kavga gürültü unutulacak!

Kavga gürültü unutulacak!
Büyükçekmece Belediyesi'nin bu yıl 20'ncisini düzenlediği 'Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin açılış töreni Taksim Meydanı'nda yapıldı. Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Büyükçekmece'ye gelen milyonlarca insan bir hafta boyunca ekonomik sıkıntıyı, kavgayı, gürültüyü unutacak" dedi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün de katılımıyla Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış töreninde, 71 ülkeden gelenler geleneksel kıyafetleriyle yer aldı. Festival için hazırlanan üzerinde '20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali' yazan çelenk Hasan Akgün tarafından Cumhuriyet Anıtı'nın önüne bırakıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Hasan Akgün, "20. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, dünya kültür ve sanat hayatına, dünya dostluk ve barışına, ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Her türlü faaliyetler ücretsiz
"71 ülke 3 günden buyana Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü üzerinde dostluk şarkılarını, sevgi türkülerini söylemeye başladılar" diyen Hasan Akgün, "Büyükçekmece'ye gelen milyonlarca insan bir hafta boyunca ekonomik sıkıntıyı, kavgayı, gürültüyü unutacak. Çünkü dünyanın 71 ülkesinden gelen üniversite gençliğinin, genç kardeşlerimizin kültürünü sanatını, onların büyüleyici şekilde ortaya koyacakları faaliyetlerini izleyecekler. Bende izleyici olarak onlardan bir tanesiyim. Bütün bu güzellikleri yaşamak üzere, heykeli, Altın Köprü Halk Dansları Yarışması, çocuklarla ilgili atölyeler var. Geçmişimizin her yönüyle ortaya koyulduğu, el sanatları atölyesi var. Bin sene önceki aletler var, onlar sergileniyor, dünyanın dört bir yanından 12 bin fotoğraf ile dünya fotoğraf yarışmasına katılan fotoğrafçılarımızın, objektiflerinden çıkan muhteşem fotoğraf sergileri ve diğer sanatsal faaliyetler var. Bunların hepsi Büyükçekmece'de. Kültür Park'ta Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nün üzerinden, Barış Manço Amfi Tiyatrosu'nda programlı olarak başlıyor. Herkesi, Büyükçekmece'yi, İstanbulluları, bütün Türkiye'yi, yarından itibaren bir hafta süreyle Büyükçekmece'ye davet ediyorum. Her türlü faaliyetler ücretsiz" diye konuştu.

Haydi hep beraber gidelim

Sanatçıların konserler vereceğini de belirten Hasan Akgün, "Sanatçıların konserlerini de vatandaşımız ücretsiz olarak izleyebilecek. Sanatın, kültürün dostluğun, barışın, sevginin kalbi Büyükçekmece'de atıyor. Tarihi Mimar Sinan Köprüsü üzerinde amfi tiyatroda sanat var, haydi hep beraber gidelim" ifadelerini kullandı. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ercan Karakaş ise "Kültür-Sanat bütün dünya insanlarını birbirine yakınlaştırır. Kültür ve sanatın derinleşmesi, ülkeler arası mübadele edilmesi barışa hizmet eder. Bir arada yaşamaya hizmet eder. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün ısrarla bu festivali yapması çok önemli ve anlamlıdır. Dünya insanlarının, diyaloğuna, bir arada yaşamasına ve barışa katkıda bulunur" dedi.

Çok farklı bir duygu
Festivale katılan sanatçılar renkli görüntüler oluştururken, Rusya ekibinin temsilcisi, "Bizim en sevdiğimiz festival. Her zaman memnuniyetle buraya geliyoruz. Çok memnunuz. Organizasyon mükemmel. Sizi bizim tarafa davet ediyoruz" dedi. Ukraynalı sanatçı ise, festivale ilk kez katıldığını belirterek, "İlk defa katılıyoruz festivale, çok fazla ülke var ve çok değişik insanlar var. Bu bizim için kültürel olarak çok farklı bir duygu" diye konuştu. Festivalin açılış töreni, sanatçıların, tanıtım amacıyla 3'er dakikalığına kendi dans performanslarını sergilemesinin ardından açılış programı sona erdi.

Onların adları tarihe altın harflerle yazıldı
Lozan Antlaşması’nın 96’ıncı yıldönümünde Büyükçekmece'de "İsmet İnönü – Lozan Parkı"nın açılışı gerçekleştiridldi. Park açılışı kapsamında heykeltraş Azmi Sekban tarafından yapılan Atatürk ve İnönü heykeli de törenle açıldı. Sinanoba Büyük Atatürk Parkı’na yapılan İsmet İnönü – Lozan Meydanı açılış töreninde konuşan Başkan Dr. Hasan Akgün, “Kim ne derse desin bunlar tarihe altın harflerle yazılmış devlet adamı ve komutanlardır. Onların kazanmış olduğu bu davalar tarihin bütün derinliklerine altın harflerle yazılmıştır. Büyükçekmece park ve yeşil saha zengini bir şehirdir. İstanbul’un akciğeridir. Emeği geçen arkadaşlarıma ve meclis üyelerime teşekkür ediyorum. Mimaroba ve Sinanoba bölgesinde Büyük Atatürk Parkı devam ediyor. Tepekent’te 1 milyon 200 metre karelik parkımız da devam ediyor. Bizim kahramanlık destanımızın isimlerini taşıyan bütün isimleri Büyük Atatürk Parkı’nın girişlerinde yaşatacağız. Çocuklarımıza hatırlatacağız” ifadesini kullandı.

Sarı kırmızı bayrak tekrar göndere çekildi
17 Mayıs 2000 tarihinde Galatasaray’ın Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) şampiyonu olması nedeniyle her yıl Türkiye Süper Lig ve Avrupa şampiyonu olan takımlarının bayrağını göndere çeken Büyükçekmece Belediyesi, bu yıl Galatasaray taraftarlarıyla Şampiyonlar Anıtı’nda buluştu. Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Ülkemizin en güzide takımlarından Galatasaray Spor Kulübü 17 Mayıs 2000 tarihinde ilk defa Türkiye Cumhuriyeti’ne Avrupa kupasını getirdi. Büyükçekmece Belediye Meclisi de buraya bu anıtın yapılmasına karar vermiştir. Bu anıta her yıl şampiyon olan takımın bayrağı törenle çekilir. Bu yıl hem şampiyonluğu hem de Türkiye Ziraat Türkiye Kupasını aldık. Emeği geçen başta sayın başkanım olmak üzere yönetime ve futbolcu kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim güzide takımımız inşallah bu sene yeni bir Şampiyonlar Anıtı yaptırmayı bize nasip eder. Bütün kulüplerimize üstün başarılar diliyorum" dedi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ise "Sevgili Başkanım Hasan Akgün Büyükçekmece halkının katkılarıyla bu anıtı yaptı. Bütün rakiplerimize esenlikler dileyerek bu şampiyonluğa sizlerin desteğiyle ulaştık. Sizlerin gönül birlikteliği olmasaydı bu şampiyonluklara asla ulaşamazdık. Bizleri bu başarıla getiren en büyük neden sizlersiniz. Ne mutluyum Galatasaraylıyım diyene" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.