Kazı süreci başlıyor

Kazı süreci başlıyor
Kavaklı sahilinde bulunan İstanbul'un en eski antik limanı ile ilgili kazı süreci başlatılıyor. Beylikdüzü Belediyesi'nin yürüteceği süreçle ilgili mecliste Kültür Sanat Komisyonu'nun çalışma yapmasına karar verildi.

Beylikdüzü Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ilk oturumu Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında gerçekleşti. Oturumda 2013 yılında Kavaklı Sahili'nde ortaya çıkarılan 'Antik Liman'la ilgili kazı sürecinin başlatılmasıyla ilgili ilk adım atıldı. 
İstanbul’un en eski antik limanı olarak lanse edilen ve M.Ö. 4. yüzyıl ile M.S. 9. yüzyıl erken Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu ortaya çıkan antik limanın Yenikapı Limanı’ndan 900 sene önce kurulduğu belirlenmişti. Bölge, Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından sit alanı ilan edilmişti.

Kazı süreci başlıyor
Kültür ve Sanat Müdürlüğü'nün teklifine göre Koç Üniversitesi'nden Prof. Dr. Engin Akyürek'in danışman olarak çalıştırılmasıyla ilgili başkanlığa yetki verilmesi konulu gündem maddesi hakkında konuşan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Antik liman yıllar öncesinde tespit edildi. Ama uzun yıllar bir adım atılmamıştı. Biz Kültür Bakanlığı'na başvurarak; kazı sürecinin başlatılması konusunda talepte bulunduk. Bakanlık bu sürecin başlatılması ile ilgili yetkiyi Beylikdüzü Belediyesi'ne verildi. Sürecin başlatılmasıyla ilgili Koç Üniversitesi'nden Prof. Dr. Engin Akyürek'in danışman olarak çalıştırılmasıyla ilgili başkanlığa yetki verilmesini istiyoruz” dedi.

Komisyona sevk edildi
AK Partili Ebru Habip ise bu alanın Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, “Ne yapılacağını bilmemiz açısından Kültür Komisyonu'na getirilmesi, buradan geçirilmesini teklif ediyoruz” dedi. CHP'li Doğan Subaşı ise saha gezisi düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Teklifin Kültür Sanat Komisyonu'na sevkine karar verildi.

Demokrasi sokağında barış var
Mecliste yaptığı konuşmada 24 Haziran seçimleriyle ilgili çalışmaların Beylikdüzü'nde sorunsuz yürütüldüğünü söyleyen İmamoğlu, “Bu sürecin ülkemizin tamamında; tüm siyasi partilerin bir arada bulunduğu 'Demokrasi Sokağı'mızdaki gibi barış içinde geçmesi temennisinde bulunuyorum. Bu sürece katkı sunan tüm ilçe başkanları ve yöneticilerine de teşekkürü bir borç biliyorum. Aynı şekilde sonuna kadar devam etmesini, seçimden çıkacak sonucun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını şimdiden temenni ediyorum” diye konuştu.

Kadir Gecesi'ne davet etti
Ramazan ayının ve Ramazan Bayramı’nın hem Beylikdüzü’nde hem de Türkiye’de huzur içinde geçmesi temennisinde bulunan İmamoğlu, tüm vatandaşları Kadir Gecesi’nde, bu yıl 5.’si gerçekleşecek Beylikdüzü Geleneksel Hayırlı İftar Sofrası’na davet etti. İmamoğlu, “Özellikle yanı başımızdaki coğrafyada yaşanan tüm olumsuzlukları, saldırıları, insanlık dışı katliamları kınıyorum. Özellikle yakın coğrafyamızın özel bir duaya muhtaç olduğunu düşünüyorum. Ülkemiz, milletimiz ve dünya adına barış ve huzur temenni ediyorum” dedi.

seyithan izsiz

Seyithan İzsiz veda etti
Oturumda milletvekilliği aday adaylığı nedeniyle meclis üyeliğinden istifa eden AK Parti Grup Başkanvekili Seyithan İzsiz'e bir teşekkür plaketi takdim edildi. Burada kısa bir konuşma yapan İzsiz, “4 yıldır birlikte görev aldık. Hepimizde Beylikdüzü'ne nasıl daha iyi hizmet edebilirizin kaygısı vardı. Bu minvalde belki bilinçli, belki bilinçsiz incittiğim, kırdığım dostlar varsa hak hallelliği rica ediyorum. Sayın başkana da nazeketi için teşekkür ediyorum” dedi. İmamoğlu'na teşekkür eden Belediye Başkanı İmamoğlu istifalar ardından yeni göreve başlayan Gülhan İbracık ile Turgut Sarpkaya’ya da başarılar diledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.