Kendimi dışarı attım

Kendimi dışarı attım
Geçirmiş olduğum trafik kazası sonucu önce hastanelere ardından eve mahkum olduğum şu günlerde izlemek zorunda kaldığım televizyonların günün yarısından fazlasını iktidar partisi ve başkan Erdoğan'ın düzenlediği programlara yer vermesi nedeniyle daha çok yöneldiğim internet de bıktırma başladı.

Geçirmiş olduğum trafik kazası sonucu önce hastanelere ardından eve mahkum olduğum şu günlerde izlemek zorunda kaldığım televizyonların günün yarısından fazlasını iktidar partisi ve başkan Erdoğan'ın düzenlediği programlara yer vermesi nedeniyle daha çok yöneldiğim internet de bıktırma başladı.
Ve ağıran kemiklerime ve dondurucu soğu rağmen kendimi dışarı atıp, bir iki yeni ama kent planından uzak derme çatma sözde yeni binalar dışında 1920'ler de kalma şehir görünümünde ki kent Ardahan'ı daha güzelleştireceklerini ileri süren yerel siyasilerin plan ve projelerini açıklamadan yaptıkları rutin ziyaretlerine şahit olmaktan öteye geçememenin sıkıntısı için de yenden başına döndüğüm bilgisayar da internete paylaşımları izlemek zorun kalıp, yazmak istedikçe beni va geçiren manzaraları izlemek zorunda kalıyorum.
Benim şahsi bilgisayarımın yaşadığım ağır kaza dolaysıyla benim gibi parçalanması dolaysıyla kızım Nazonun bilgisayarında sörf yaparken cumartesi günleri yazdığım 'Cumartesi Yazıları' nı ve pazar günleri haftaya başlayan yazımı yazmadığımı fark edip, yeniden yazmaya başlarken, bir yıl önce bölünmesini istemediğimiz ve 3.5 milyon insanını kabul edip, bir çoğuna oy kullandırdığımız komşu Suriye için kurtardığımız(!) ama hala orada kaldığımız Afrin'de patlamalar meydan geldiğini bildiriyordu son dakika haberi..
Evet bunca yoğunluk içinde olan ve ekonomi başta olmak üzere onca sorunla baş başa olan ülkemde ki sorun ve sıkıntıları gölgeleyen haberlerle ve iktidarın propagandası ile dolu televizyonları izleyerek, geçirmek zorunda kaldığım şu günlerde cumartesi ve pazar günleri ele alacağım yazılarımın okunacağı günlerini internetten pazartesi ve yerel gazeteme de salıya bırakmak zorunda kaldım..
Tabi 32 yıla yakındır her gün yazı yazan biri olarak cumartesi ile pazar günü yazı yazamadım ama arşivim de hazır bekleyen ve bayatlamayan gündemi tutan yazılarımı ve güncel haberlerimi yayınlamayı da         aksatmadım..
Ülkemin girmek üzere hazırlıklarını sürdürdüğü Suriye'ye roket atan İsrail'in bir taraftan Gazze'de ablukaya devam ederken yaşanan salgını da umursamadığını öğrendiğim son dakika haberlerinde CHP'nin yanı sır MHP'nin hala yerel adaylarının bir çoğunuaçıklamadığı açıklananların da kendileri ile çalışacak olan Belediye meclis Üyelerini, İl Teşkilat ve Örgütlerinin de yerle parlamenter olarak bilinen İl Genelleri açıklamadığını da hatırlıyorum..
Kısacası iki gün yazamadığım güncel yazılarımı bugünkü yazıma sıkıştırmaya çalışırken aynı yerde 30 yıla yakındır Kara yolları şefliği yapma rekoru kıran ama sorumlu olduğu yolların bir çoğunun bozuk, bölünen yolların yıllardır bir türlü bölünemediği Şef gibi Genel Sekreteri ve diğer bir çok kamu görevlinin gündem gibi benimde gündemim, dondurucu soğuklar ve bu soğukları aşma mücadelesi vermeye çalışan Ardahanlılardan biri olduğumda hatırlıyorum.
Başkan Erdoğan'dan sora sık sık tv ekranlarına çıkan ve askeri dersler veren Savunma Bakanı ve 15 Temmuz Darbe girişimi mağduru dünkü general Hulisi Akar'ın başında olduğu Askeri kışlaların çekildiği memleketimde ki boşalan kışlalarının fakülte, müse ve park olacağı belirtilmesine karşı çürümeye terk edilmesine karşın hala askeri bölge olarak tutulduğu da aklıma geliyordu..
Ve iki günlük yazımı bitirirken ülkemin gelecekteki Davosu olmaya aday olan sınır kenti Ardahan'dan, İstanbul ve diğer kentlerin adaylarının çalışmalarını, seçmeni ziyaretlerinin 31 Mart'ta nasıl sonuçlanacağını analiz ediyordum Ardahan'ı 3. Lige taşımaya aday ancak lige katılamayacak halde iken bizim çabalarımızla BAL ligine katılan ve 'belki onla,yani iktidarın yanındalar diyerek takım kamu ve siyasetinde desteğini alır' diyerek birilerine teslim ettiğimiz ve gidişatın da memnun olmadığımız ama moraller bozulmasın diyerek dokunmadığımız amam birlerinin üzerinde çırtık atmaya devam ettiği 23 Şubat Futbol Takımının ikinci yarıya da kötü başlayarak, 3-1 yenildiğini de         öğreniyordum.
Öte yandan Küpe yolsuzluğu operasyonunda telefon dinlemelerinde tapeye düzen siyasinin kim olduğu ve 'Merak etmeyin ben hal  edecem, savcıyla görüşem' diyen siyasinin bu işte ne işi olduğunu da merak ederek yerel seçimlerde aday olanların eve ziyaretleriyle seçmenin oyuna talip olmalar yetmezmiş gibi zavallı seçmene masraf ettikleri için bu yönde gelen yakınmaları da         duymaktayım..
Ve bunca gündemi özetlemeye çalıştığım iki günlük yazıma son verirken 'Güçlü Bir Ardahan Lobisi' parolasıyla yoluna devam eden Ardahan Dernekler Federasyonunun 23 Şubat'ta İstanbul'da Ardahan'ın Kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolaysıyla düzenleyeceği '23 Şubat Kurtuluş Gecesini' de buradan da bir kez daha duyurup, tüm Ardahanlıların bu geceye katılmasını ve 20 Milyonluk kentte güçlerini ortaya koymalarını da önem rica ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.