Kendin pişir kendin ye!

Kendin pişir kendin ye!
Esenyurt Belediyesi yıllık 60 milyon TL'ye varan sosyal yardım miktarını Eskart aracılığı ile halka ulaştıracak. Yardım alan vatandaş Eskart'la birlikte sadece Esenyurt'tan alışveriş yapabilecek.

Esenyurt Belediyesi maddi imkanları kısıtlı vatandaşlara yaptığı yardımları artık Eskart aracılığıyla gerçekleştirecek. Belediye tarafından yapılan yıllık 60 milyon liraya varan yardımlar bu kartla Esenyurt esnafından yapılacağı için para ilçede kalacak ve Esenyurt ekonomisine can verecek. Eskart, banka kartı sistemi gibi çalışacak. Yardım tutarları Esenyurt Belediyesi tarafından bankaya yatırılacak. Yardım alacağı belirlenen vatandaşlara alacakları ürünler ve miktarın kodlandığı Eskart’lar verilecek. Vatandaşlar da Esenyurt’ta belirlenen ilgili firmalardan istedikleri gibi alışverişlerini yapabilecekler.

Sistem karta yüklendi
Eskart uygulaması ile ilgili bilgi veren Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ana amaçlarının insani olduğunu belirterek, “Özellikle ailenin çocukları yardımı görmesin, anne, babası kendi parasıyla alışveriş yapıyor gibi bilsin istiyoruz. Aileler, çocuklarına gel sana önlük, kırtasiye, kitap alayım desinler. Bunu arzuluyoruz. İşi alenileştirmeden yardımın gizli yapılacağını göstermek istiyoruz. Belediye sadece veliyle muhatap olsun diyoruz” dedi. Alatepe, belediyenin para alınan yer değil, ancak tüm yardımların yapılan yer olarak bilinmesini istediklerini de vurguladı. Alatepe bir diğer amaçlarının da nakiti ortadan kaldırmak olduğunu ifade ederek, "Tüm sistemi karta yüklüyoruz. Gıda, kömür veya doğalgaz fatura yardımı, ayakkabı, kırtasiye, okul önlüğü, bayramlarda et gibi yardımlarımız var. Biz vatandaşa 100 liralık kırtasiye yardımı yapıyorsak bu miktarı ve aynı ürünü karta kodlayacağız. Vatandaş anlaştığımız firmalardan gidip bu kartla alışverişini yapacak" diye konuştu.  Alatepe, bu sistemle 60 milyon liralık paranın ilçede kalacağını vurgulayarak, "Biz önceden ihaleye çıkıyorduk. İhaleyi alan firma yardımları yapıyordu. Şimdi bu yardımlar sadece Esenyurt’ta bulunan firmalardan yapılacak. Bu uygulamadan esnafımız da memnun oldu” ifadelerini kullandı. BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.