Kenetleneceğiz!

Kenetleneceğiz!
İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Teşkilatı'nda gerçekleşen devir teslim töreninde ilçe başkanlığı görevini Abdullah Gökçe'den devralan İskender Duriç, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Siyasetteki en önemli ilkenin vatan sevgisi olduğunu belirten Duriç, “Biz vatanseverler olarak kenetlenerek mücadele edeceğiz” dedi.

İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Teşkilatı'nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. İlçe başkanlığını görevini İskender Duriç'e devreden Abdullah Gökçe söz konusu değişimin İYİ Parti için hayırlı olması dileklerinde bulundu. İlçe binasında gerçekleştirilen törene İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mülayim Demirtaş, iş adamı Abdullah Teber ve çok sayıda isim katıldı.

İYİ Parti dava hareketidir
İlçe başkanlığı görevini devreden Abdullah Gökçe'nin ardından konuşan İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti'nin önemli bir dava hareketi olduğunu belirterek, partililere “dava arkadaşlarım” şeklinde hitap etti. Kavuncu, “Dava arkadaşlarım kelimesini önemsiyorum. Çünkü İYİ Parti bir dava uğruna kurulmuş, bir dava için bir araya gelmiş insanların oluşturduğu bir cesaret hareketidir. O yüzden dava arkadaşları tanımı bizi en iyi tanımlayan tabirdir. En doğru kelimenin bu olduğunu önemsiyorum. Davamız nedir çocuklarımız için daha güzel bir Türkiye'dir, liyakat esasına göre ülkenin kaynaklarının yandaşlara peşkeş çekilmemesidir. Anayasanın ilk üç dört maddesiyle sıkıntısı olmayan, ülkemizin bütünlüğüyle sıkıntısı olmayan herkese bu partinin kapısı sonuna kadar açıktır” dedi.

Siyaset memleket için yapılır
Siyasetin memleket için yapılması gerektiğini de ifade eden Kavuncu, “Siyaset benim için memlekete hizmet aracıdır. Siyaseti memlekete hizmet etmek için gören yaklaşım en kutsal yaklaşımdır. Biz bugün burada buna şahitlik ediyoruz. Bu partinin Beylikdüzü'ndeki kuruluşuna emeği geçmiş. Partiyi sıfırdan bir yapmış bir ilçe başkanımız görevini bir başka ağabeyimize devredecek. Bugün onun için buraya geldik. Aslında bu iki güzide insanın siyaseti tamamen memlekete hizmetin bir amacı olarak gördüğünün bir kanıtıdır” şeklinde konuştu.

Birliktelik çağrısı yaptı
İlçe başkanlığını görevini üstlenen İskender Duriç ise tüm partililere teşekkür ederek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Duriç, “Asaletimizi, binlerce yıllık devlet adabımızı net bir şekilde görebiliriz. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar dışarıdan veya içeriden sinmeyecek bir ülkenin mensupları olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Dolayısıyla bu milletin mensubu olarak adını Türk milleti koyduğumuz ve Türk gelenek görenekleriyle yaşayan bu milletin mensupları olarak birbirimize kenetlenmeliyiz. Biz vatanseverler kenetlenerek yol almalı ve mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

Öncelik vatan sevgisi
Makamların önemli olmadığını mühim olanın ülkeye hizmet olduğunu vurgulayan Duriç, “Siyasi partilerde başarıya ulaşmak inançla, iddiayla ve koşmayla olur. Ekonomik boyutu farklı bir boyut. Bugün İYİ Parti en dikkat çekici siyasi harekettir. İddialarımız var ve süreci herkes biliyor. Hiçbir sıfat aramadan diyoruz ki vatan sevgisi sıfatların en büyüğüdür.  Her yurttaşın bir görevi vardır, her görevin tanımına da ihtiyaç yoktur. O makamları dolduran insan fikriyatı vatan sevgisi olmalı. Bugün burada çayımızı, kahvemizi veren arkadaşımızla bizim emeğimiz arasında bir fark yoktur, makamın önemi yoktur. Temel nokta ideallerimiz noktasında ne kadar koşabilirsek o kadar koşmaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.