Kentte kar yağışı etkili oldu: Kalınlığı 15 santimetreyi buldu

Kentte kar yağışı etkili oldu: Kalınlığı 15 santimetreyi buldu
Kentte gece saatlerinde kar yağışı başladı. Kar kalınlığının yaklaşık 15 santimetreye ulaştığı Van-Hakkari kara yolundaki Kurubaş ve Güzeldere geçitleri ile Karabet Geçidi'nde kar temizleme çalışmasa yapıldı.

Van'da yüksek kesimlerde ve kırsal bölgelerde kar yağışı etkili oldu. Bahçesaray kara yolunda kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Van ve ilçelerinde gece saatlerinde kar yağışı başladı. Şehir merkezine yakın kırsal mahallelerde 5 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde ve kente yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Bahçesaray yolundaki yaklaşık 3 bin rakımlı Karabet geçidinde ise 15 santimetreye ulaştı. Van- Hakkari kara yolundaki Güzeldere geçidinde de kar yağışı etkili oldu. Yağışın etkili olduğu bölgelerde sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.

KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Van'da etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatırken, Karayolları ekipleri, karla mücadele çalışması başlattı. Ekipler, kar kalınlığının yaklaşık 15 santimetreye ulaştığı Van-Hakkari kara yolundaki Kurubaş ve Güzeldere geçitleri ile Van-Bahçesaray yolundaki yaklaşık 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde kar temizleme çalışmasa yaptı. Yağışla birlikte yüksek kesimlerdeki kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.