Keyfi müdahale kabul edilemez!

Keyfi müdahale kabul edilemez!
Esenyurt Kent Konseyi Engelliler Meclisi adına açıklama yapan Bahattin Demir, "Aksaray’daki otizmli kardeşlerimizi yalnız bırakmadık bırakmayacağız. Esenyurt Kent Konseyi Engelliler Meclisi Ve Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği olarak özel eğitm haktır diyoruz. Birilerinin keyfe keder müdahale etmesi kabul edilemez" ifadelerini kullandı

Esenyurt Kent Konseyi Engelliler Meclisi Aksraray'da otizmli çocuklara yapılan haksızlığa sesszi kalmadı. Engelli Meclisi adına Cumhuriyet Meydanın'nda basın açıklaması yapan Bahattin Demir, 5378 sayılı engelliler yasasını hatırlatarak, "Bu yasanın 15. maddesinde hiçbir gerekçeyle engellilerin eğitim alması engellenemez ibaresi yer almaktadır. 'Engelli çocuklara, gençlere ve yetişkinlere özel durumları dikkate alınarak, bütünleştirilmiş ortamlarda ve engelli olmayanlarla eşit eğitim imkânı sağlanır.' maddesinde açıkça belirtilmiştir. Buna karşın Aksaray il merkezindeki Mehmetçik İlkokulu’nda otizmli çocuklarımızın okuldan attırılması hususunda seçim vaadi veren muhtarın tavrı ve otizmli çocukları okulda istemeyen diğer velilerin tutumu bir hayli üzücüdür. Bu haberler üzerine Esenyurt Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak tarafımıza basın açıklaması yapma gereği doğmuştur" ifadelerini kullandı.

Aynı haklara sahipler
Açıklamasını, "Bu elim olayda bazı velilerin otizmli çocuklarımızla kendi çocuklarının aynı okulda eğitim görmelerine itirazlarının söz konusu olması, hem toplumumuzu hem de Kent Konseyimizi derinden etkilemiştir" şeklinde sürdüren Demir, "Ötekileştirmeksizin din, dil ve ırk ayrımı yapmadan dünyaya gelen tüm çocuklar aynı haklara sahiptir. Her şeyden önce merhameti, vicdanı, yardımseverliği ve empati duygusu gelişmiş bir toplumun mensupları olarak otizm ve diğer yetersizlik tanılarına sahip çocuklar bizlere birer emanettir. Tüm çocuklarımızın yararlandığı Anayasal hakların tam olarak kullanılabilmesi adına toplumsal bir hassasiyet geliştirmek de hepimizin yegane görevidir" dedi.

Sevgi sınır tanımaz
Bu tür vahim olayların, kamuoyu vicdanını rencide ettiğini dile getiren Demir, "Özel gereksinimli bireylere sahip çıkmak ülkemizin her ferdinin kırmızıçizgisi olmakla beraber sosyal devlet olmanın da gereğidir. Bizler engelli vatandaşlarımızın görmeyen gözleri, işitmeyen kulakları, tutmayan elleri olmalıyız. Sevgi sınır tanımaz. Eğer istersek birlikte güzel bir dünya inşa edebiliriz. Bu bağlam da Esenyurt Kent Konseyi olarak tüm vatandaşlarımızı engelli bireylerimize karşı duyarlı, hassas ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.