Kimse mağdur olmayacak

Kimse mağdur olmayacak
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, televizyonda yayınlanan bir programının canlı yayın konuğu oldu. İlçedeki tapu sorunlarını bir bir çözdüklerini kaydeden Can, “Ümraniye'de bu konuda kimse mağdur olmayacak” dedi.

ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TV Net'de yayınlanan Merve Türkay’ın sunduğu Gündüz kuşağı programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Hasan Can, canlı yayın öncesinde Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Albayrak’ı ziyaret etti. Ziyarette Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan da bulundu. Ardından Başkan Hasan Can canlı yayın konuğu olduğu TV Net’de yayınlanan Gündüz Kuşağı programında Alemdağ Caddesi Yayalaştırma Projesi, 2B arazileri, Ümraniyespor'un başarı hikayesi ve 14 yılda ilçeye kazandırılan kalıcı eserleri anlattı.

Sorunları çözüyoruz
2B arazileri hakkında da bilgi vererek konuşmalarına başlayan Başkan Hasan Can, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ittifakla geçen 2B arazileriyle ilgili karar sebebiyle mutluluğunu dile getirdi. Başkan Hasan Can, “40 yıldır tapu alamayan vatandaşlarımızın bu mağduriyetini ortadan kaldırdık. Ve kimsenin de mağdur olmaması için yeni planlar hazırladık. Geçen yıl Şubat ayında İBB Meclisi’nden ittifakla geçen 1/5000’lik planların ardından bu hafta Salı günü de İBB Meclisi’nden yine ittifakla Ümraniyemizin Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, Mahalleleri ile Kazım Karabekir, Elmalıkent ve İnkılap mahallelerimizin bir kısmını içeren 1/1000 Uygulama İmar Planları geçti. Bundan sonraki süreçte ise, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Bey imzaları atacak. Ardından da Mart ayının ikinci yarısında bu bölgede yaşayan ve tapularını alan vatandaşlarımızın arsalarına ruhsat vermeye başlayacağız. Ümraniyemize, mahallelerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Alemdağ Caddesi değer katacak
Konuşmasına Alemdağ Caddesi Yayalaştırma Projesi hakkında bilgi vererek devam eden Başkan Hasan Can, “Alemdağ Caddesi uzun yıllardan beri hayal ettiğimiz bir projeydi. İstanbul’da İstiklâl Caddesi’nden sonra dükkan kiralarının en yüksek olduğu caddelerden bir tanesidir. İstanbul’un ikinci Taksim’i olacak olan caddemiz vatandaşlarımız tarafından alışveriş için en çok tercih edilen ve günün her saati yoğun olan bir caddemiz. Çok şükür bu projemizi 28 Ocak itibariyle hayata geçirdik. İnşallah önümüzdeki süreçte Alemdağ Caddemize nostaljik tramvay projemiz ile de caddemizin kalitesini daha da cazip hale getirmiş olacağız” dedi. 
UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.