Kitaplar süs olmasın

Kitaplar süs olmasın
Silivri'de “Birçoğumuzun evinde okuduğumuz kitaplar öylece duruyor. Kitaplar kütüphane süsü olmamalıdır” sloganıyla kitap toplama kampanyası başlatıldı. İlk destek Kaymakam Ali Partal ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar'dan geldi.

silivri Haber Ajansı’nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında Silivri Kaymakamlığı’nın oluru ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle, ilçede ihtiyaç sahibi okullara hediye edilmek üzere 'Kitap Toplama Kampanyası' başlatıldı. İlçedeki okulların kütüphanesine yeni kitaplar kazandırmayı amaçlayan proje 30 Mayıs'ta sona erecek.

Dünyayı kitap yeşertecek
Başlatılan kampanya hakkında açıklama yapan Silivri Haber Ajansı Koordinatörü Chenay Kobak, “Geçtiğimiz yıllarda çocuklara yönelik çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmiştik. Bu yıl da İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Partal beyefendinin oluru ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle “Dünyayı kitap yeşertecek” sloganıyla kampanyayı başlattık. Sorunlarımızı çözebilmek, kültürlü bir insan olmak için okumak gerekir. 200 kelimeyle konuşan, 2 bin kelimeyle konuşan insan aynı olabilir mi? Konuşmayı ve konuşabilmeyi, tartışmayı ve kavgayı ayırt edebilmek için okumalıyız. Amacımız düşünen, araştıran, sorgulayan, öğrenen ve öğreten, yetkin ve etkin bir neslin yetişmesine katkı sağlamak” dedi. “Birçoğumuzun evinde okuduğumuz kitaplar mevcut, kitaplıkta öylece duruyor” diyen Kobak “Kitaplar kütüphane süsü olmamalıdır. Kitaplara ulaşma noktasında yeterli imkâna sahip olmayan öğrencilerimize, ihtiyaç duydukları kitapları ulaştırabilmek için bu projeyi hayata geçirmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Komisyon kuruldu
Proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde oluşturulan komisyonun, toplanan kitapları incelemesinin ardından yine aynı komisyon marifetiyle ilçe genelindeki eğitim kurumlarına dağıtımı sağlanacak. Başlatılan kampanyanın önemine dikkat çeken Silivri Kaymakamı Ali Partal, kitap toplama seferberliğine ilk destek veren isim oldu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da kitap okumanın toplumun aydınlanması hususunda en önemli unsur olduğunu belirterek kitap toplama kampanyasına destek veren ikinci isim oldu.   FATMA SARIBIYIK YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.