Kitapsız kalmayın

Kitapsız kalmayın
Kaleme aldığı kitapları Pendik Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluşturan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Hepimizin aklında sorularımız var, bunların cevaplarını arıyoruz. O halde ya sorup öğreneceğiz ya da araştırıp anlayacağız yani okuyacağız. Onun için kitapsız bir dünya olamaz. Hiçbir zaman kitapsız kalmayın” dedi

Pendik Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Pendik Kitap Fuarı, okurları sevdiği yazarlarla buluşturmaya devam ediyor. Her gün farklı yazarları ağırlayan fuara katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan 'Bir Sistem Tartışması' ve '2'nci Abdulhamid Döneminde Osmanlı Hilafetine Aykırı Bakışlar' isimli kitaplarını okurları ile buluşturdu. Başkan Demircan, sahil alanında gerçekleşen kitap fuarında kurulan stantta kitaplarını imzalayarak okurlara dağıttı. Başkan Demircan fuarda yaptığı konuşmada, kitaplar üzerine söylenecek çok sözün olduğunu belirterek, “Hepimizin aklında sorularımız var, bunların cevaplarını arıyoruz. Çünkü insan sormakla ikna olmak arasında önce inanıyor sonra gerçekten mutmain olmak istiyor. O halde ya sorup öğreneceğiz ya da araştırıp anlayacağız yani okuyacağız. Onun için kitapsız bir dünya olamaz” dedi.

Emek verenlere teşekkür etti
Fuarda konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, ise kitap ve kültürle dolu dolu bir hafta geçireceklerini söyleyerek “Bu yıl fuarımızda ilk olarak ‘Sahaflar Çarşısı’ da var. Bazen en iyi yayınevlerinden bulamadığımız bir kitabı, buralardan daha ucuza bulabiliyoruz.” dedi. Kaymakam İlhan Ünsal kültür şehri Pendik’te 3. kez gerçekleştirilen fuarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kültürel hayat konuşulmalı
Artık Türkiye’nin şehirlerde altyapı sorununu tartıştığı bir dönemin bittiğini söyleyen Milletvekili Erol Kaya, “Bu ülkenin artık kültürü ve medeniyeti, sosyal ve kültürel hayatı konuşması gerekiyor.”dedi. Pendik’in öncü ve örnek bir belediye olduğunu belirten İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, “Bu değişimi başlatan Erol Kaya ve değişimi sürdüren Dr. Kenan Şahin’i tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. Bir yayıncı ve yazar olarak açılışa katıldığını belirten Milletvekili İsmet Uçma, “Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Pendik’e güzel şeyler verdi. Pendik ilçelerimiz arasında birçok şeyin ilkidir. Erol Kaya’yla çıta çok yüksekti. Sonra Kenan Bey bu çıtayı bir adım öteye taşıdı.”dedi.

14 Ekim’e kadar açık
5 Ekim’den itibaren kapılarını kitapseverlere açan 3. Pendik Geleneksel Kitap Fuarı, 80 yayınevinden 80 yazarın katılımıyla gerçekleşiyor. Fuar boyunca her gün yazarların imza günleri, söyleşi programları gerçekleşecek. Ayrıca fuarın bir bölümünde de nadir bulunan eski kitapların yer aldığı Sahaflar Çarşısı yer alıyor. Sahafta çizgi romanlardan ansiklopedilere kadar özellikle 80 ve 90’larda popüler olmuş yayınlar ziyaretçilerin yeniden dikkatine sunuldu. Fuar 14 Ekim’e kadar açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.