Kıymalı pidede Tuzla dampingi

Kıymalı pidede Tuzla dampingi
Cenaze evlerinde dağıtılacak kıymalı pide-ayran birim fiyatı belediyece 15.40 TL tutarında belirlenirken, ihaleye katılıp sözleşme imzalayan esnaf ise “4.50 TL’ye satarım” dedi.

AK Partili ilçe belediyelerinden Tuzla’da taziye evlerine dağıtılmak üzere 60 bin adet kıymalı pide ve ayran satın alım ihalesine çıkıldı. 2018 yılı içerisinde dağıtılacak cenaze yemeği için geçerli teklif veren 3 istekliden birisi de bir dönem AK Parti Tuzla Gençlik Kolları Teşkilat Başkanlığı yapan İ.Y. oldu. Belediye tarafından yaklaşık maliyeti 915 bin TL şeklinde belirlenen ihalede, 297 bin TL tutarında düşük bir teklif veren partili esnaf, 618 bin TL’lik indirim yapmış oldu. Belediyenin, piyasa koşullarını araştırarak belirlediği yaklaşık maliyetle, sözleşme imzaladığı firmanın sunduğu teklif arasındaki derin uçurumu dikkate almaması ise ayrıca dikkat çekti.

Maliyeti kurtarmaz
Yüzde 70’e varan rekor kırımlı ihalenin sözleşmesi resmiyet kazanırken, akıllara gelen en önemli soru da “Vatandaşa ne yedirecekler?” sorusu oldu. Konuyla ilgili esnaf görüşü alan Gazete Damga, bir esnafın, “İçine sadece soğan, biber, domates koysalar yine de maliyeti kurtarmaz” şeklindeki demeciyle karşılaştı. Son yıllarda başta askeriye olmak üzere bazı kamu kurumlarında yenilen gıda zehirlenmelerinin düşük fiyatla kazanılan ihalelerden kaynaklandığı, para kazanmak için kalitesiz malzeme  kullanıldığı tesbit edilirken, Tuzla Belediyesi’nin, aşırı düşük teklif veren firmaya “Bunu nasıl yapacaksın?” sorusunu sorup sormadığı ise henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.