O ilde kaza sonrası patlama riski: Karayolu ulaşıma kapatıldı, evler tahliye edildi

O ilde kaza sonrası patlama riski: Karayolu ulaşıma kapatıldı, evler tahliye edildi
Benzin yüklü tankerin kaza yapması sonrası ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, patlama riskine karşı yakında bulunan evler tahliye edildi.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde benzin yüklü tanker refüjü aşıp karşı şeride geçerek önce üst geçidin merdivenlerine, ardından da park halindeki 4 araca çarptı. Devrilen tankerden sızan benzin nedeniyle ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, patlama riskine karşı yakında bulunan evler tahliye edildi. Ekiplerin bölgede çalışması devam ederken tankerdeki akaryakıtın boşaltılmasının ardından D-130 kara yolu da ulaşıma açılacak.

Kaza, gece saatlerinde D-130 kara yolunun Piyalepaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Karamürsel yönüne giden 16 BEK 750 plakalı benzin yüklü tanker, sürücüsünün kontrolünden çıkarak refüjü aşıp karşı şeride geçti. Yaklaşık 100 metre ilerleyen tanker Şehit Teğmen Kamuran Ablak Yaya Üst Geçidi'nin merdiven kısmına çarptı. Sürüklenen tanker kaldırımda, park halindeki 41 FC 533, 41 GH 020, 54 PJ 135 ve 41 AJP 459 plakalı araçlara çarptı. Kazanın ardından çekici kısmından kopan benzin yüklü tanker devrildi. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan sürücü, sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Tankerden yola benzin sızıntısı olması nedeniyle ekipler bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Ekipler tarafından D-130 kara yolu ulaşıma kapatılırken çevrede bulunan konutlar olası patlama riskine karşı tahliye edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve AFAD ekiplerinin kazanın olduğu bölgede çalışmaları devam ediyor. Tanker içindeki akaryakıtın boşaltılmasının ardından yol ulaşıma açılacak.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer de olay yerine gelerek çalışmaları yerinde inceledi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşanan tanker kazasına ilişkin Kocaeli Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Gölcük ilçesi İskele yolu mevkiinde sabah saatlerinde akaryakıt yüklü bir tankerin devrilmesi sonucu yakıt sızıntısı olduğu öğrenilmesi üzerine bölgeye teknik ekipler dahil, emniyet, itfaiye, AFAD'dan yeterli sayıda personel sevk edilmiştir. Müdahale çalışmalarına başlanmasına müteakiben bahse konu araç sürücüsü hastaneye sevk edilmiş, bölgede trafik güvenliği dahil, her türlü tedbir alınmıştır. Kazanın olduğu mevkide karayolu trafiği iki yönlü trafiğe kapatılmış, araç trafiği kontrollü olarak alternatif yollardan sağlanmıştır. Konunun uzmanlarından oluşan TÜPRAŞ teknik ekipleriyle birlikte itfaiye, AFAD, emniyet, Gölcük belediyesinden olmak üzere toplam 84 personel, 23 araç ile müdahale çalışmaları devam etmektedir. Olumsuz bir durum yaşanmamakla birlikte, çalışmaların tamamlanmasına müteakip trafik akışı tekrar sağlanacaktır."

YOL 7 SAATTİR ULAŞIMA KAPALI

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde saat 05.00'te D-130 kara yolunda benzin yüklü tankerin araçlara çarpıp devrilmesinin ardından başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kazanın olduğu mevkide kara yolu çift yönlü trafiği kapatılırken, ulaşım kontrollü olarak alternatif yollardan sağlanıyor. 7 saattir ulaşıma kapalı olan D-130 kara yolunun temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden ulaşıma açılacağı bildirildi.

'SIZINTININ DENİZE ULAŞMAMASI İÇİN GEREKEN TÜM ÖNLEMLER ALINDI'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, sosyal medya hesabından sızıntının denize ulaşmaması için tüm önlemlerin alındığını belirterek, "Valiliğimiz koordinasyonunda, Büyükşehir, Gölcük Belediyesi, AFAD, itfaiye, İSU ve İZAYDAŞ ekiplerimiz, olumsuz durumların önlenmesi için ortak bir çalışma yürütüyorlar. Kazanın ardından çevredeki evlerin tahliyesi gerçekleştirildi ve sızıntının denize ulaşmaması için gerekli tüm önlemler alındı. Büyükşehir ve ilçe belediye ekipleri, yayılan yakıtın temizlenmesi için yıkama işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Kaza sonrası yakıtın karıştığı maddeler, IBC tanklarıyla bertaraf edilmek üzere İZAYDAŞ'a gönderiliyor. Çalışmalar titizlikle devam ediyor, hepimize tekrardan büyük geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

YOL 11 SAAT SONRA TRAFİĞE AÇILDI, VATANDAŞLAR EVLERİNE DÖNDÜ

Kaza sonucu yola dökülen yakıt Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Kocaeli İtfaiyesi, İSU, İZAYDAŞ, Gölcük Belediyesi ile kara yollarının çalışmaları sonucu D-130 kara yolunun iki yönü de saat 15.50 itibarıyla 11 saat sonra trafiğe açıldı. Ayrıca olası tehlikeye karşı çevredeki evlerde yaşayan vatandaşlar da alanın temizlenmesinin ardından evlerine döndü.

'TÜM ÖNLEMLER ALINDI'

Kocaeli Valiliği yolun trafiğe açılmasından sonra açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Kaza bilgisi alınır alınmaz valiliğimiz koordinasyonunda, Büyükşehir ve Gölcük Belediyesi, AFAD, İtfaiye, İSU ve İZAYDAŞ ile TÜPRAŞ teknik ekiplerince, olumsuz durumların önlenmesi için tüm tedbirler alınmak suretiyle ortak bir çalışma yürütülmüştür. Oluşması muhtemel tehlikeleri önlemek adına kazanın ardından çevredeki evlerin güvenli bir şekilde tahliyesi gerçekleştirilmiş, trafik akışı alternatif yollara sevk edilerek trafik güvenliği sağlanmış ve sızıntının denize ulaşmaması için gerekli tüm önlemler alınmıştır. Kaza sonrası yakıtın karıştığı maddeler, IBC tanklarıyla bertaraf edilmek üzere İZAYDAŞ'a gönderilmiş, yayılan yakıtın temizlenmesi için büyükşehir ve Gölcük Belediyesi ekiplerince alanda yıkama işlemleri gerçekleştirilmiştir. Tankerin kaldırılması dahil yapılan çalışmaların tamamlanmasına müteakip saat 15.50 itibariyle trafik akışı normal bir şekilde sağlanmıştır."

Kocaeli'de kaza sonrası patlama riski: Kara yolu ulaşıma kapatıldı, evler tahliye edildi

Kocaeli'de kaza sonrası patlama riski: Kara yolu ulaşıma kapatıldı, evler tahliye edildi

Kocaeli'de kaza sonrası patlama riski: Kara yolu ulaşıma kapatıldı, evler tahliye edildi

Kocaeli'de kaza sonrası patlama riski: Kara yolu ulaşıma kapatıldı, evler tahliye edildi

Kocaeli'de kaza sonrası patlama riski: Kara yolu ulaşıma kapatıldı, evler tahliye edildi

Kocaeli'de kaza sonrası patlama riski: Kara yolu ulaşıma kapatıldı, evler tahliye edildi

Kocaeli'de kaza sonrası patlama riski: Kara yolu ulaşıma kapatıldı, evler tahliye edildi

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.