Koltuk gitti!

Koltuk gitti!
Bahçelievler hariç CHP, İstanbul'da 38 ilçe kongresini tamamladı. Kongreler sonucunda 12 ilçe başkanı değişti. Küçükçekmece, Maltepe, Bakırköy, Bayrampaşa ve Güngören'de mevcut başkanlar koltuklarını rakiplerine kaptırdı.

CHP İstanbul'da sancılı bir kongre sürecini geride bıraktı. Hafta sonu gerçekleşen 39 ilçe kongresinden en büyük sorun Bahçelievler'de çıktı. Mevcut yönetimin 'güvenlik' gerekçesiyle kongreyi iptal etmesi herkesin tepkisini çekti. Tek adayla gidilen kongrelerde delege tartışması, çok listeli kongrelerde ise kıran kırana bir başkanlık yarışı yaşandı.

Kıl payı kazandılar
İstanbul'da en çekişmeli kongreler, Esenyurt, Küçükçekmece, Maltepe ve Çekmeköy ilçelerinde oldu. Esenyurt'ta mevcut İlçe Başkanı Ali Gökmen rakibi Abdullah Başpınar'ı sadece 6 oyla geçebildi. Çekmeköy'de ise mevcut Başkan Hüseyin Kızıldaş, 4 adaylı kongrede 166 oy alarak yeniden başkan seçildi. Diğer adaylar, Halis Gerbağa 78, Erdoğan Bozkurt 74 ve Sami Yayla 69 oy aldı. Bakırköy CHP İlçe Başkanlığı seçiminde ise Selçuk Biber mevcut Başkan Celal Sevinç'i sadece 13 oy farkla koltuğundan etti. Biber 193, Celal Sevinç 186 oyda kaldı. Sarıyer'de ise tek liste ile gidilen seçimde Sevim Yalınkılıç 418 delegeden 222'sinin desteğini alabildi.

Sadece 6 oy fark
Kongrede ilçe başkanlığı koltuğunu kaptıran bir diğer isim Küçükçekmece eski İlçe Başkanı Haydar Koparan oldu. Kongrede 201 oy alan Turgay Özcan Haydar Koparan'ı 6 oyla geride bırakarak CHP Küçükçekmece'nin yeni başkanı seçildi. Maltepe'de de çekişmeli bir kongre süreci yaşandı. Mevcut Başkan Zeynep Alçınkaya Babacan, Engin Özkan karşısında 6 oy ile seçimi kaybetti. Özkan 207 oy alırken Babacan 201 oyda kaldı. Kartal İlçe Kongresi’nde ise mevcut başkan Erdal Kıskanç ile Muammer Çelebi yarıştı. Muammer Çelebi 224 oyla CHP Kartal’ın yeni başkanı oldu. Erdal Kıskanç ise 186 oy alarak koltuğunu kaybetti.

Kıran kırana yarış 
Bayrampaşa'da Hasan Mutlu ve Remzi Albayrak iki aday olarak karşı karşıya geldi. Remzi Albayrak mevcut Başkan Hasan Mutlu'yu koltuğundan eden isim oldu. Güngören'de çok çekişmeli bir yarış yaşandı. 3 adaylı kongrede mevcut ilçe Başkanı Aleattin Aktay 90 oyla üçüncü oldu. Aynı kongrede Hüseyin Konuk 113, Temel Akkoç ise 164 oy aldı ve Güngören'in yeni ilçe başkanı seçildi. Beykoz'da da mevcut Başkan Mahir Taştan, Aydın Düzgün ve Elif Çelik isimleri yarıştı. 401 delegenin oy kullandığı seçimde oyların 227'sini alan Aydın Düzgün ilçe başkanlığına seçildi. Mevcut Başkan Taştan 157 oy, Elif Çelik ise 15 oy aldı.

SEÇİLEN İLÇE BAŞKANLARI:
Ataşehir :       Hakkı Altınkaynak 
Çekmeköy: Hüseyin Kızıldaş
Beylikdüzü : Turan Taşkın Özer
Sultanbeyli:  Murat Kantekin
Sarıyer :        Sevim Temizel Yalınkılıç 
Bakırköy :     Selçuk Biber
Zeytinburnu: Metin Doğan
Beykoz :        Aydın Düzgün
Silivri :           Suna Göçengil
Sancaktepe: Alper Yeğin
Beşiktaş :      Sebahattin Öztürk
Avcılar :        Erhan Bozan
Esenler :       Bülent Ütebay
Adalar :        Kerem Tunç
Arnavutköy: Ruhi Tuncel
Bağcılar:       Murat Sönmez
Başakşehir:  Özgür Karabat
Bayrampaşa: Remzi Albayrak
Büyükçekmece: Hüseyin Remzi Gökbulak
Esenyurt:      Ali Gökmen
Küçükçekmece: Turgay Özcan 
Sultangazi: Murat Poyraz
Tuzla :          Hasan Uzunyayla
Şişli :             Veli Çelik
Kadıköy :     Ali Narin
Güngören : Temel Akkoç
Şile:             Şecattin Güney
Eyüp:           Sinan Akçiçek
Gaziosmanpaşa: Binali Dağdeviren
Kağıthane: Mehmet Ali Yüksel
Fatih:          Soner Özimer
Kartal:        Muammer Çelebi
Pendik:       Doğan Çakmak
Beyoğlu:     Bekir Özcan
Maltepe:     Engin Özkan
Ümraniye:  Cafer Aktürk
Çatalca:      Halil Gök
Üsküdar:     Erdoğan Altan
Bahçelievler: Kongre iptal edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.