Kongreye gitmekten korkuyorlar

Kongreye gitmekten korkuyorlar
CHP Bahçelievler İlçe kongresinin iptal edilmesi ilçe yönetimi ve İl Başkanlığı'nı karşı karşıya getirdi. İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan İl Başkanlığı'nı suçlarken İl Saymanı Bahar Günçiçek, "Kongreyi kaybedeceklerini anlayan menfaat sahibi arkadaşlarımız kongresiz bir şekilde koltuklarına oturmaya devam etmek istiyorlar" dedi

Daha önce Siyavuşpaşa Mahallesi’ndeki delege seçimlerinde yaşanan usulsüzlük iddialarıyla genel merkez tarafından seçimi ertelenen ve sonrasında da suların durulmadığı Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nda bu kez de kongre yapılamadı. Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan dahil 3 adayla kongreye giden CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nda İlçe Yönetimi saatler kala ‘güvenlik gerekçesiyle’ kongrenin iptal edildiğini açıkladı. CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, süreci bu noktaya getirenin CHP İl Başkanlığı olduğunu öne sürdü, kongrenin ileriki bir tarihte yapılacağını belirtti. 24 Eylül tarihinde yapılan Siyavuşpaşa Mahallesi delege seçimleriyle başlayan gerilime vurgu yapan Başkan Özkan, bugüne kadar gelişen süreci anlatarak, "Gerginliğin tamiri imkansız sonuçlara yol açacağı göz önünde bulunduran İlçe Yönetim kurulumuz, olağanüstü toplanmış ve 24 Aralık 2017 tarihinde yapılacak olan ilçe kongresinin Genel Merkezimiz tarafından belirlenecek ileriki bir tarihte yapılmasına yönelik iptal kararı almıştır” ifadelerini kullandı.

Kongreye gitmemek olur mu?
Bahçelievler kongresinin iptal edilmesini gazetemize değerlendiren CHP İstanbul İl Başkanlığı Saymanı Bahar Günçiçek, mevcut yönetimi suçlayarak, "Arkadaşlarımız kongreyi kaybedeceğini anlayınca iptal etmeye çalışıyorlar" dedi. Bahçelievler İlçe yönetiminin bugüne kadar kendileri hakkında çok sayıda asılsız beyan verdiğini dile getiren Günçiçek, "Bütün söylenenleri tolore ettik. Hiçbir ilçeyi görevden almak istemedik. Fakat son gelinen noktada Genel Merkez hakkında da mesnetsiz beyanlar ortaya çıktı. Bu akşam İl Başkanlığı'nda yapılacak toplantıda konu gündeme gelecek" açıklamasını yaptı. Bahçelievler İlçe Başkanlığı'nın kongreye gitmemesinin İl Başkanlığı'na bir şey kaybettirmeyeceğini dile getiren Bahar Günçiçek, "Menfaat sahibi birkaç arkadaşımızın verdiği bir mücadeleden ibaret. Kongreye gitmeme gibi bir tavır olabilir mi?" diye sordu.

Hiç kimse CHP’den üstün değildir
Kongrenin iptal edilmesini sert sözlerle eleştiren CHP Bahçelievler İlçe Başkan Adayı Gökmen Güneş, “Daha önceden ilan edilmiş ilçe kongre takvimi keyfi bir şekilde, ilçe başkanı tarafından hukuksuzca, parti tüzüğüne aykırı bir şekilde iptal edilmiştir. Bu CHP'nin geleneklerine uyan bir davranış değildir. Bu yanlışın üst kurullarımız tarafından düzeltileceğini düşünüyoruz. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nden büyük değildir. Herkes Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüzüğüne ve kurallarına uymak zorunda. Herkesi partililik sorumluluğuna davet ediyorum. Hiç kimsenin CHP içinde bölünmeyi, ayrışmayı derinleştirmeye hakkı yok” açıklamasını yaptı. Bir diğer aday Ali Acar da, "Hiçbir haksızlık demokrasi şölenimizi iptal etmek kadar faşistçe bir tutum sergilemeyi haklı kılamaz” tepkisini gösterdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.