Köylere kitap dağıtıyorlar

Köylere kitap dağıtıyorlar
Balıkesir’in ilçelerinden Sındırgı’nın köylerinde domuzlardan bıkan çiftçiler, çareyi avcıları köylerinde domuz avı yapmaya davet etmekte buldu. Avcılar avlandıkları köylerde çocuklara kitap köylülere meyve tohumu dağıttı

Sındırgı Avcılar Derneği Başkanı Bülent Ata, köylülerden gelen yoğun istek üzerine avcı Ali Birerdinç ve arkadaşları Dr. Derya Güler ve Eski Belediye Başkanı Cemil Seçkin’i Sındırgı'ya davet etti. Ava Balıkesir, Bigadiç, Gelenbe, Kırkağaç ve Savaştepeli avcılar da katıldı. Avın birinci günü çoğunlukla Yörüklerin yaşadığı Bükrecik Mahallesi meralarında yapıldı.

Bu avcılar çok farklı
Avın kinci günü yine bir Yörük Mahallesi olan Taşköy’de avlanıldı. Yapılan avlardan sonra köylüler avcılara yaptıkları börekleri ikram etti. Bükrecik Muhtarı Ali Ekin ve Taşköy Muhtarı Mehmet Şen, "Domuzlar ekinlerimizi perişan etti. Ava katılan tüm avcılara çok teşekkür ederiz. Avdan sonra çocuklarımıza kitap, köylülerimize meyve tohumu dağıtmalarına ise inanamadık. Bu avcılar çok değişik. Sağ olsunlar bizi domuzlardan kurtardılar" şeklinde konuştu. Avın her iki günü de altı kişiden oluşan YABAN TV ekibi tarafından görüntülendi. Çekilen görüntüler bir süre sonra "Ali Birerdinç ile Sürek Avı" adlı programında yayınlanacak. Avlardan sonra Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş YABAN TV ekibine Hisaralan kaplıcaları jeo termal tesisleri ile ilgili bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.