Kreş talebi iBB’ye takıldı

Kreş talebi iBB’ye takıldı
Kartal Belediyesi'nin kreş yapma talebi İBB Meclisi'ne takıldı. Kararın tekrar gözden geçirilmesini isteyen CHP'li Gökhan Yüksel, "İlgili alan etraftaki binaların otoparkı gibi kullanılmaktadır. Bina sahibinin şahsi menfaatini değil, mahallenin toplumsal menfaatini düşünmek zorundayız” dedi

İBB Meclisinde 12 Eylül Çarşamba günü görüşülen İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 56’ncı raporu olarak kayıtlara geçen “Kartal İlçesi, Çavuşoğlu Mahallesi, 2215 ada 114 ve 111 nolu parsellerin doğusunda kalan bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/1000 ölçekli UİP tadilatı hakkında” rapor mecliste görüşüldü. Kartal'ın CHP’li Belediyesi bu alanın Belediye Hizmet Alanına alınarak kreş yapılmasını istedi. Kreş talebi raporu Kartal Belediye Meclisinde AK Partililerin red oylarına karşılık CHP’lilerin oy çoğunluğu ile İBB Meclisine sevk edildi.

Masumane bir talep
İBB İmar Komisyonunda görüşülen rapor CHP’li üyelerin kabul AK Partililerin red oyları ile meclise sunuldu. İBB Meclisi'nde görüşülen İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 56’ncı raporu hakkında söz alan Kartal Belediyesi ve İBB Meclisi Üyesi CHP'li Gökhan Yüksel, kararının gözden geçirilmesini, tekrar değerlendirmesini istedi. "Söz konusu arsaya Kartal Belediyesinin masumane kreş yapma talebidir" diyen CHP’li Meclis Üyesi Gökhan Yüksel’in önerisi AK Partili üyeler tarafından kabul görmedi. 

Kreşe ihtiyaç var
Gökhan Yüksel, bölgedeki park ihtiyacının karşılandığını, ama kreş ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bu küçük alanı refüj haline getirmek yerine, Belediye Hizmet Alanına alıp, kreş haline getirmeyi istiyoruz. Oranın şu an fiiliyattaki hali kısmen betonarme ve kilit taşı ile kaplanmış durumdadır. Bulunduğu binanın otoparkı gibi kullanılmaktadır. Bu nedenle bina sahibinin şahsi menfaatini değil, mahallenin toplumsal menfaatini düşünmek zorundayız. Bu alan 500 metrekare civarında. Tam karşısında da o mahallenin en büyük parkı olan yaklaşık 3 dönümlük parkımız bulunmakta. Park ihtiyacı karşılanmıştır, ama kreş ihtiyacı vardır. Bahsettiğim mahallede kreş ihtiyacı çok yoğun. Mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda hareket ettiğimiz bir konu. Kartal’da belediyemize ait 14 tane kreşimiz bulunmaktadır. Türkiye’deki en fazla kreş sayısına sahip belediyeyiz. Ama o mahallemizde kreşimiz olmadığı için buranın kreş yapılması yönünde vatandaşlarımızdan çok fazla talep gelmektedir" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.