Küçük başkandan çevreci talep

Küçük başkandan çevreci talep
Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam koltuğunu Oyakkent İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Poyraz Süpçin’e devretti. Makam koltuğunu devralan Poyraz, ilk iş olarak tüm okullarda sıfır atık projesinin başlatılmasını istedi.

Makam koltuğuna oturan Poyraz, "Güzel bir çevre için 'Sıfır Atık' projesinin çoğaltılmasını, her okulda yaygınlaştırılmasını istiyorum. Yağların giderlere dökülmemesi, poşetlerin çevreye değil de geri dönüşüm kutularına atılması konusunda bilinçlendirilmesi konusunda çalışmalar yapmalıyız. Başkanlık koltuğuna oturmak çok heyecan yaratır sandım ama öyle değilmiş. Bu koltukta oturmak çok güzel bir duygu. Halkın sorunlarını ve şikâyetlerini onu düzeltmek, uygun birimlere yönlendirmek çok güzel bir deneyim” ifadelerini kullandı.

İstekleri anladık
Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu da "Bugün makam koltuğumuzu bir çocuğumuza devrettik. Çocuklar bir belediyeden ne isterler onu Başkan Poyraz’dan dinlemiş olduk. Özellikle çevre ile ilgili olan hassasiyetinin olması beni çok mutlu etti. Çocuklarımızın bu bilinçle yetişiyor olması bizi çok mutlu ediyor. Başkanlık koltuğuna oturduğu anda ilk isteğinin de çevre ile ilgili olması beni umutlandırdı. Başakşehir Belediyesi olarak bizi de en çok heyecanlandıran konu çevre oldu her zaman.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.