Kuş bakışı çok güzel

Kuş bakışı çok güzel
Mardin Nusaybin'den gelen terör mağduru 45 öğrenci, Bahçelievler Belediyesi ev sahipliğinde İstanbul’un tarihi mekânlarını gezdikten sonra Çamlıca Kulesine çıktı. İstanbul’a ilk defa geldiğini söyleyen 12 yaşındaki Bilal Doğan, "İstanbul’a kuş bakışı çok güzel" dedi.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla kurulan Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi öğrencileri, İstanbul’da Bahçelievler Belediyesi’nin misafiri oldu. 6-14 yaş aralığında 45 çocuk, belediyenin Siyavuşpaşa Kültür ve Spor Kompleksi’nde havuza girdi ve bowling oynadı. İstanbul’un tarihi yerlerini gezen çocuklar, daha sonra Çamlıca Kulesine çıktılar. Bahçelievler’de bulunan 450 yıllık Mimar Sinan eseri olan Siyavuşpaşa Köşkü’nü ziyaret ettiler.


Gelişimlerini sağlıyoruz

Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi Koordinatörü Musa Ak, “Öğrencilerimiz, 10 yıl önce açılan Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi’nde spor, müzik ve temel eğitim konularında destekleyici eğitim alıyorlar. Bölge şartlarından dolayı çocukların mutlu olabilecekleri etkinlikler yok. İstanbul, her anlamda çok zengin bir şehir. Çocuklarımız için faydalı programlar düzenlemeye çalışıyoruz. Yılda bir ya da iki kere farklı gruplarla İstanbul’u ziyaret ediyoruz. Çocukların kültürel anlamda gelişimlerini sağlıyoruz. Çocuklar çok mutlu oluyorlar. Bu tür etkinlikler çocuklarımızın geleceğe daha iyi bakmasını sağlıyor” dedi.


İlk defa geldim

İstanbul’a ilk defa geldiğini söyleyen 12 yaşındaki Bilal Doğan, “Mardin Nusaybin’de oturuyorum. İstanbul’a kuş bakışı çok güzel. Nusaybin’de Çocuk Gelişim Merkezi’nde satranç ve voleybol gibi etkinlikler var. Basketbol ve satranç bölümündeyim” şeklinde konuştu. İstanbul’a geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen 13 yaşındaki Hasip Tahiroğlu ise "İstanbul’a ilk defa geldim. Çok güzel bir şehir” diye konuştu. 11 yaşındaki Ümit Doyum ise “6. sınıfa gidiyorum. İstanbul’a ilk defa geliyorum. İstanbul’a gelmeyi çok istiyordum. Bir daha gelmek istiyorum. Çamlıca Kulesi’nden evler küçücük görünüyor. Evlerin yanına gittiğimizde çok büyükler. İstanbul’un köprüsü çok güzel” ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.