Kuyu kazmakta geç kaldık

Kuyu kazmakta geç kaldık
İstanbul Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu'nun (İSİFED) düzenlediği iftar programında siyaset ve iş dünyasının önemli insanları bir araya geldi. İftar sonrası konuşan İSİFED Başkanı Muammer Ömeroğlu, “Türkiye'nin ekonomisi ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Kuyuyu susamadan önce kazmak gerekir. Sanırım biz kuyuyu kazmakta çok geç kaldık” ifadelerini kullandı

İSİFED'in Beylikdüzü Defne Restoran'da düzenlediği iftar programının ev sahipliğini İSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ömeroğlu gerçekleştirdi. 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde İBB Başkanı seçilen ve daha sonra mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı iftar programında; Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da yer aldı. Toplantı dolayısıyla tüm katılımcılara teşekkür eden Ömeroğlu, “Bu bir aile yemeğidir. Hemen her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu yemekte derneklerimizin yönetim kurulu üyelerini en önemlisi bölgemizdeki kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, siyasiler ve halkın içindeki sanayicileri de davet ederek daha büyük çaplı organizasyonlar yapıyorduk. Fakat bugün daha samimi bir toplantı yaptık” dedi.

muammer ömeroğlu ekrem imamoğlu

Üretim yapmamız şart
Türkiye'de ekonominin ciddi sarsıntılardan geçtiğini anlatan Ömeroğlu, tek çözümün üretim olduğunu belirtti. Ömeroğlu, “Ülkemizin son 15 yılı oldukça zor bir süreçten geçerek yürümekte. ABD'nin, Irak'ı işgalinden sonra bölgemizde bitmek bilmeyen bir kaos ortamı başladı. Ülkemiz ekonomisinin düzlüğe çıkacağı vakitlerde ekonomik krizler, Suriye sorunu, Mısır'da yaşanan ihtilal ve Rusya ile zaman zaman yaşanan krizler, Türkiye'nin ekonomisini çok olumsuz etkilemiştir. Derler ki kuyuyu susamadan önce kazmak gerekir. Sanırım biz kuyuyu kazmakta çok geç kaldık. Ancak her ne olursa olsun bu millet her şeyi aşar. Son derece hızlı ilerleyeceğiz. Bunun çaresi üretmektir. Üreteceğiz. Gençlerimiz var sonra. Avrupa'da beşinci nesiller aile şirketlerini yönetmeye devam ediyor. Bizim de arkamızdan gelen nesiller yaratıcı olmalı, mantıklı olmalı, çözüm üretmeli. Ülke sanayisi kendi kaynaklarını kullanarak üretim yapmalı, ihracat yapmalıdır. Sanayicilerin enerjisini boşa harcadığı prosedürlerin birbir ortadan kaldırılması gerekiyor” diye konuştu.

isifed

Söylenecek çok şey var
İftar programında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da şöyle konuştu; “İSİFED'e teşekkür ediyoruz. Söylenecek çok şey var. Biz de sözler çok birikti. Ama Ramazan ayındayız. Bizim açımızdan şu an bitmek bilmeyen bir seçim süreci var. Umarım bunu da herkesin birbirini kucakladığı bir şekilde, milletin iradesinin sandığa yansıdığı şekliyle geçiririz.”

kemal deniz bozkurt

Zor günlerden geçiyoruz
Türkiye'nin ekonomik olarak zor günlerden geçtiğini de vurgulayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Allah ibadetlerimizi kabul etsin. Zor günlerden geçiyoruz. Bana göre ihmalkarlıkların sonucu olarak ciddi bir ekonomik krizin içerisinden geçiyoruz. Gönül isterdi ki seçim bitmiş olsaydı ve hayata dair sorunları konuşabilseydik. Ekonomik sıkıntıları paylaşabilseydik. Ama geldiğimiz noktadaki kötülüğü görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

isifed

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.