Lokmalar muharrem ayı orucu için

Lokmalar muharrem ayı orucu için
Muharrem ayı sebebiyle Gürpınar Cemevi'nde oruç açma lokması veren CHP Beylikdüzü Belediye Meclis üyesi Durmuş Şahin, “Allah, oruçlarımızı kabul etsin. Muharrem ayı ülkemize, milletimize barış ve huzur getirsin” dedi

CHP Beylikdüzü Belediye Meclis üyesi Durmuş Şahin, Muharrem ayının altıncı gününde Gürpınar Cemevi'nde oruç açma lokması verdi. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ve çok sayıda vatandaşın katıldığı lokmada konuşan Şahin, Muharrem ayının birlik ve beraberliğe olan katkısının altını çizdi. “Muharrem ayı ülkemize, milletimize barış ve huzur getirsin” diyen Şahin, “Bugün tutulan oruçları Allah kabul etsin diyoruz. Muharrem ayıyla birlikte kardeşlik duygularının güçlenmesini, birlikteliğin pekişmesini temenni ediyoruz” dileklerinde bulundu. 

Ehl-i Beyt'in yasını tutuyoruz
Muharrem ayı münasebiyle cemevindeki oruç açma lokmasına katılan vatandaşlar da Ehl-i Beyt'in yasını tuttuklarını söyledi. Muharrem'in, Hz. Ali ve ailesinin çektiği acıları anımsattığını belirten vatandaşlar, “Bu mübarek ayda Kerbela'da yaşanan ve acı bir şekilde tarihte yer alan zulmü de anımsıyor ve acısını kalbimizde taşıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.