Lozan Parkı gün sayıyor

Lozan Parkı gün sayıyor
Büyükçekmece Belediyesi tarafından Sinanoba Mahallesi’nde yapımına başlanan İsmet İnönü Lozan Parkı'nın yapımında sona yaklaşıldı. Büyük Atatürk Parkı'na geçişin olduğu park bölge sakinlerinin yaşam alanı olacak. Park, sosyal tesis ve yaşam alanı projelerine ağırlık verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Hasan Akgün “Aziz Sancar Nobel Parkı, İsmet İnönü Lozan Parkı, Atatürk Evi Projesi gibi Cumhuriyet tarihimizin en değerli bilim ve devlet adamlarının isimlerini parklara veriyoruz” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kaliteli ve huzurlu sosyal yaşam projelerine bir yenisini daha ekliyor. Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Sinanoba Mahallesi’nde yapımına başlanan İsmet İnönü Lozan Parkı projesi hayata geçiriliyor. 
Başkan Akgün, Büyükçekmece’de hayata geçecek park ve yaşam alanı projelerine Türkiye Cumhuriyeti tarihine adını yazdırmış önemli şahsiyetlerinin isimlerini vermeye devam  ediyor. 

Sosyal yaşam alanı olacak
Türkiye’nin park zengini ilçesi Büyükçekmece’de yapımı devam eden park, her yaştan Büyükçekmecelinin huzur ve konfor bulabileceği çok özel bir sosyal yaşam alanı olacak. Park içerisinde yer alan peyzaj düzenlemeleri sayesinde mevsime uygun bitki ve çiçek dikimleri yapılarak, her mevsim renkli ve canlı bir yaşam alanı hayata geçirilecek.

Atatürk Parkı'na geçiş var
Toplamda 400 metrekare alana sahip parkta 150 metrekare yeşil alan mevcut. İçerisinde oturma ve dinlenme gruplarının da bulunacağı parkta yürüyüş yapan vatandaşlar, geçiş ve yürüyüş yollarının bağlantılı olması sayesinde Büyük Atatürk Parkı’na kolaylıkla geçiş yapabilecek. Özellikle yürüyüş ve koşu yolları vatandaşları açık alanda sporla buluşturacak. Park, merkezi konumunun yanısıra sağladığı sosyal hizmetlerle de fark yaratacak.

İsimlerini yaşatacağız
Park projelerinin artarak devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Hasan Akgün; "Son zamanlarda park, sosyal tesis ve yaşam alanı projelerine ağırlık verdik. Bir kente yapılabilecek en değerli eser vatandaşların nefes alabileceği park ve bahçe alanlarıdır. Hayata geçirmeye hazırlandığımız modern yaşam alanı ve parklarımıza Aziz Sancar Nobel Parkı, İsmet İnönü Lozan Parkı, Atatürk Evi Projesi gibi Cumhuriyet tarihimizin en değerli bilim ve devlet adamlarının isimlerini veriyoruz. İstanbul’un en önemli ihtiyacı olan yeşil alanları oluştururken tarihimizi ölümsüzleştirerek yeni projelere imza atıyoruz'' şeklinde konuştu.

Ömürlük cadde
Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün asfalt çalışmaları ilçe geneline yayılmış durumda. Ekipler son olarak Pınartepe Mahallesi Turgut Özal 1 Caddesi’nde başlattığı asfalt çalışmasını tamamladı. 2018 yılı içerisinde Turgut Özal 1 Caddesi’nde başlayan modern aydınlatma, kaldırım, tretuvar ve peyzaj çalışmalarının ardından son olarak asfalt çalışması da tamamlanmış oldu.

Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik olarak başlattığı çalışma sayesinde, gün içerisinde yoğun insan ve araç trafiğine ev sahipliği yapan caddelerden biri olan Turgut Özal 1 Caddesi’nde asfalt çalışması başlatılmıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda araç trafiğine açılan cadde artık saha güvenli ve modern.

Yapılan asfalt ve yol çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akgün; "Büyükçekmece’ye ömürlük yollar yapıyoruz. Yaz aylarında ilçemizin ihtiyaçlarına yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz asfalt çalışmalarına her geçen gün yenilerini ekleyerek devam ediyoruz. Çalışmalarımız sayesinde ilçemize yeni ömürlük yollar eklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.