Maaş ödeyeceğine işçilerle uğraşıyor

Maaş ödeyeceğine işçilerle uğraşıyor
Maaşlarını alamayan işçiler yine Avcılar Belediyesi’nin önünde eylem yaptı. Belediye İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, 3 aydan beri işçilerin maaşlarının ödenmediğini belirterek, Avcılar Belediyesi'nin işçilerin direncini kırmak için her yola başvurduğunu söyledi

Aylardan beri maaşlarını alamayan belediye işçileri yağmurlu havaya rağmen hakkını aramak için sokağa çıktı. Avcılar Belediyesi önünde Başkan Handan Toprak'a seslenen Belediye İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Erol Özdemir, "'Önce İnsan' sloganıyla yola çıkan Avcılar Belediyesi yönetiminin 3 aydır maaşlarını ödemediği çalışanlarını ekmeksiz bıraktığı yerdeyiz! Belediye yönetimi tam 3 aydır belediye iş üyesi arkadaşlarımıza  en temel görevi olan  maaş ödeme görevini yerine getirmiyor! Kamuoyunun yakından bildiği hatta direniş azmi ile son dönemin en büyük işçi direnişlerinden olan taşeron işçisi arkadaşlarımızın tek geçim kaynakları olan maaşları son 2 yıldır düzensiz olmak üzere, 3 aydır da hiç ödenmiyor" dedi.

Evlerine ekmek götüremiyorlar
İşçilerin evine ekmek götüremediğini, çocuklarına harçlık veremediklerini, kiralarını ödeyemediklerini dile getiren Özdemir, "Bazen çocukları doysun diye aç yatıyorlar. Peki bunların sorumlusu olan Avcılar Belediye yönetimi ne yapıyor? Koskoça bir hiç. Başta Belediye Başkanı Handan Toprak olmak üzere belediye yönetimi aslı işleri için kafa yoracağına, işçi alacaklarını  ödemek için kaynak yaratma cabasına gireceğine, yine üzerine vazife olmayan işlerle uğraşıyor. İşçilerin direncini kırmak için her yola baş vuruyor" açıklamasını yaptı.

Yandaş sendika yaratıyorlar
İşçilere her türlü baskının yapıldığını, iftira atılarak işlerinden kovulduğunu, sendikal haklarına müdahale edildiğini belirten Erol Özdemir, "Yandaş sendika yaratarak işçileri bölmeye çaba harcıyorlar. Ama çabaları nafile. İşçilerimiz tüm bu uğraşları, saldırıları bertaraf edecek bilinçtedir.  Düne kadar sendika karşıtı olan Avcılar Belediyesinin, bugün bir kısım işçileri başka sendikalara yönlendirdiğini görüyoruz. İşçilerin aklıyla alay ediyorlar. Maalesef bu sendikalar da emeği bölmeye devam ediyor. Adete tüccar mantığıyla hareket ediyorlar" ifadelerini kullandı. 

İşçilere baskı yapmayın!
Belediyenin işçileri yönlendirdiği sendikaları eleşitirmeye devam eden Erol Özdemir, "İşçilere rağmen işveren eliyle örgütlenme yapmaya girişmek neyin nesidir? İş yerlerinde köşe kapmaca oynayarak ilişki kurmaya zorlamak, dün direnen işçilere saldıran, işe iade davalarında işçilerin aleyhine şahitlik yapanlarla neyi örgütlenmesini yapacaksınız?" diye sordu. Belediye Başkanı Handan Toprak'a seslenen Özdemir, "İşçilerimizin birikmiş alacaklarını hemen ödeyin. İşçilerimize baskı yapan yöçneticilerinizi sahadan çekin. Aksi halde yaşanacak olumsuzlıklardan sorumlu olmayacağız" uyarısını yaptı.

Size cuma gününe kadar süre
Belediye İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkan Yardımcısı Ercan Gürünlü de birikmiş alacakların ödenmesi için Avcılar Belediyesi'ne cuma gününe kadar süre verdi. Belediyenin işçilere sendikal baskı yapmamasını isteyen Gürünlü, "Onlardan istediğimiz sadece bu. Bıraksınlar işçiler hangi sendikayı tercih ediyorlarsa ona gittsin. Onlar, işçilerimizin maaşlarını ödesinler" dedi. Belediye Başkanı Handan Toprak aleyine slogan atan işçiler ise haklarının bir an önce ödenmesini talep etti. 
Yakup Tezcan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.