Maçka’da yaygara çıkarılıyor

Maçka’da yaygara çıkarılıyor
İBB'nin Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa tünel projesi kapsamında Maçka Demokrasi Parkı’ndaki ağaçlar sökülmüştü. Çevrecilerin günlerdir eylem yaptığı konu İBB Meclisi'nde de konuşuldu. CHP'li Hakkı Sağlam vatandaşın ağaçlarla ilgili endişesi olduğunu söylerken; AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan ise Maçka Parkı'nda yaygara çıkarılmak istendiği ifade etti

Maçka Parkı'nda ağaçların kesildiği iddiasıyla çevrecilerin eylemine neden olan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarında yapılan değişiklikler İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da onaylandı. Söz konusu planda çok küçük değişiklikler yapan ancak planın özüne sadık kalan kurulun kararını hayata geçiren İmar Komisyonu ve Ulaşım ve Trafik Komisyonu müşterek raporu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili üyelerin oyu ile kabul edildi.

emek karakaş ibbVatandaşın tereddütü var
İBB Meclisi'nin dünkü oturumunda gündeme gelen imar komisyonu raporuyla ilgili CHP'li Hakkı Sağlam söz aldı. Maçka Parkı'nda günlerdir insanların eylem yaptığını söyleyen Sağlam, “Halkımızın ciddi tereddütleri var. Orda insanlar bir eylemde bulunuyorlar. Bu eylemin gerekçesi iktidar partisine ve belediye başkanına güvensizliği gösteriyor. Çıkın bunu açıklayın, bu tereddütleri giderin. Gerçekten ihtiyaçsa ki biz bir kısmına katılıyoruz, bu insanların tereddütünü gidermek sizin görevinizdir” dedi. 

Ağaç katli söz konusu değil
Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Yeter ise söz konusu projeyle 70 dakikalık yolun 5 dakikaya ineceğini belirterek “Bu güzergahta 85 tane ağaç deplase ediliyor. Bu ağaçlar Bahçeköy Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı'na dikilecek. Maçka Parkı'ndaki işlem bitince de yeni ağaçlar dikilecek. Yani ağaç katli söz konusu değil” diye konuştu.

Masumane gösterilere saygılıyız
Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan ise Hakkı Sağlam'ı eleştirerek “Bazı insanlar vardır gözleri vardır görmez, kulakları vardır duymaz, kulakları vardır söylemez. Maçka Parkı'nda çıkartılmak istenen yaygaraya ilişkin birkaç cümle kullanmak istiyorum. Vatandaşlarımızın masumene gösterilerine, mücadelelerine saygımız sonsuz. Ama özellikle halkımızın şunu iyi bilmesi gerekir yeşil alan hassasiyeti azami derecede gösteriliyor. 140 bin metrekare büyüklüğünde olan Maçka Parkı'nın 3 bin 500 metrekarelik alanında çalışma yapılacak. Çalışma bitince eski haline getirilecek” dedi.

Aynaya dönüp kendinize bakın
Tekrar söz alan Hakkı Sağlam, “Halkın oradaki duyarlılığını yaygara olarak nitelendirmesi kabul edilemez. Aslında bu bir siyasi anlayıştır. Halkın demokratik yollardan bilgi istemesi, itiraz etmesi en doğal hakkıdır. Eğer halk size güvenmiyorsa geçmişte sabıkanız var. Mesela Gezi Parkı var, Beyoğlu Evlendirme Dairesi önündeki ağaçlar var ve daha birçoğunu sayabiliriz. Bunun için önce aynaya dönüp kendinize bakacaksınız” dedi. Sağlam'ın bu sözleri AK Parti sıralarından tepki aldı. AK Partili Faruk Aydın, “Gezi olaylarını cümle alem öğrendi, bir Hakkı bey öğrenemedi. Gezi olayları magandalıktır. Niyeti ve sonucu belliydi” ifadesini kullandı. Tartışmaların sonucunda rapor oy çokluğu ile kabul edildi. EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.