Mahkemeden emsal karar! Anne çocuğa kendi soyadını verebilir

Mahkemeden emsal karar! Anne çocuğa kendi soyadını verebilir
Bursa'da yaşayan Belgin Ürkel'in oğluna kendi soyadını vermek için girdiği hukuk mücadelesini 12 yıl sonra kazandı. Belgim Ürkel'in avukatı Batuhan Arısoy “Bu kararla boşanan bütün annelerin 18 yaş altı çocuklarına soyadını verebilmeleri için dava yolu açılmış bulunuyor” açıklamasını yaptı.

Bursa'da yaşayan Belgin Ürkel, 3 aylık hamileyken eşinden boşandı. Oğlunun velayeti eski eşine verilen anne 3 yaşına gelen oğlunun velayetini almak için dava açtı. Velayetini aldığı oğlu Özgür ile birlikte yaşamaya başlayan Belgin Ürkel, aynı yıl çocuğunun ‘Özgür' olan adını ‘Yağız’, soyadını da ‘Ürkel’ olarak değiştirmek için Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Ancak oğlu henüz 3 yaşındayken açtığı dava, mahkeme tarafından kabul edilmedi. Belgin Ürkel, oğlu 15 yaşına geldiği zaman yeniden dava açtı. İkinci davayı kazanan Ülkel, mahkeme kararı ile oğlunun adını ve soyadını değiştirdi. 

"SOYADI NEDENİYLE SORUN YAŞIYOR"

Belgin Ürkel, oğlu 15 yaşına geldiğinde avukatı Batuhan Arısoy aracılığıyla Bursa 5'inci Aile Mahkemesi'ne 2’nci defa başvurdu. Avukat Batuhan Arısoy mahkemeye sunduğu dilekçesinde; lisanslı su topu sporcusu olan çocuğun anneyle soyadı farklılığı nedeniyle arkadaşları arasında sorun yaşadığını, bu sebeple psikolojisinin bozulduğunu ileri sürdü. Mahkeme, annenin talebini yerinde bularak, değişikliğin çocuğun psikolojisine olumlu etki yapacağına karar verdi. Karar doğrultusunda çocuğun babası tarafından verilen 'Özgür' adı Yağız olarak değiştirildi. Ayrıca çocuğa annesinin soyadı verildi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.