Malatya kayısısı Beylikdüzü'nde

Malatya kayısısı Beylikdüzü'nde
Beylikdüzü Malatya Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Yılmaz Gökhan, bütün ilçe sakinlerini ve İstanbulluları; Beylikdüzü eski kapalı pazar alanında düzenlenen 1. Kayısı Festivali'ne davet etti

Bugün başlayan ve 18 Kasım tarihine değin sürecek olan 1. Kayısı Festivali'ne ilişkin Damga'ya konuşan Beylikdüzü Malatya Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Yılmaz Gökhan, tüm ilçe halkını ve İstanbulluları festivale katılmaya çağırdı. Gökhan, “Bugün bildiğiniz gibi kayısı festivalimizin ilkini gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız Malatya'nın dünyaya mal olan kayısısını tanıtmak ve Malatya'mızın kültürel değerlerini yaşatmak” dedi. Festival için birçok sivil toplum örgütü ve dernekle beraber çalıştıklarını da kaydeden Gökhan, “Birçok şehir derneği var. Trabzon, Van, Muş, Ordu, Diyarbakır gibi. Biz hepsiyle iletişim halinde bir festivale imza atıyoruz. Yine Beylikdüzü Kent Konseyi ve Beylikdüzü El Ele Derneği'yle beraber çalışıyoruz” diye konuştu.

Arguvan'a özel gece
Kayısı Festivali'yle birlikte Malatya'nın tüm renklerine yer vereceklerini vurgulayan Gökhan, “Örneğin Arguvan için özel bir gece düzenleyeceğiz. Bir gecemizi Arguvan kültürüne ayıracağız. Akçadağ ilçemizin armutunu, Arapgir ilçemizin üzümünü tanıtacağız. Bütün bu ürünlerin tadı lezzeti dünyaya yayılmışken bunları bir kere daha İstanbul halkına sunmaktan dolayı da gurur duyuyoruz. Bunun dışında Malatya için kır çadırımızı kuracağız. Oraya gelen vatandaşlarımız İstanbul'da, Beylikdüzü'nde Malatya kültürünü yaşamanın da farkını hissedecek” ifadelerini kullandı. 

Sürpriz sanatçılar yer alacak
1. Kayısı Festivali kapsamında sürpriz sanatçıların önemli konserlere imza atacağının da altını çizen Gökhan, “Selahattin Alpay gibi çok değerli bir  devlet sanatçımız var bildiğiniz gibi kendisi de Malatyalıdır. Alpay olsun Haluk Levent veya Kıraç gibi Türkiye'de isim yapmış önemli sanatçılarımızdan bazıları da konser verecek. Bu konuda görüşmelerimiz henüz devam ediyor. Ben buradan herkesi kayısı festivaline katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.