Malatya'nın simgesi 'Mercedes Kadir' neden öldü?

Malatya'nın simgesi 'Mercedes Kadir' neden öldü?
Malatya'nın simgesi olan ve dün vefat eden Mercedes Kadir lakaplı Fatih Kaydı'nın koronavirüsten öldüğü iddialarını yaşadığı mahallenin muhtarı yalanladı.

KOAH rahatsızlığından vefat eden 'Mercedes Kadir' lakaplı 36 yaşındaki Fatih Kaydı, yaşadığı Tecde Mahallesi'ni de hüzne boğdu. Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit Mercedes Kadir'in kentin ve mahallenin sembolü olduğunu ve ölümüne herkesten çok üzüldüklerini kaydetti. Muhtar Yiğit, Fatih Kaydı'nın ölümü ile ilgili korona virüs iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Mercedes Kadir'in isminin, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan ve Fatih Kaydı'nın doğduğu evin sokağına verileceği duyuruldu.

Mercedes Kadir'in eşyaları müzede sergilenecek
Büykşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2 yıl önce Kent Müzesi'ndeki odada bal mumu heykeli bulunan Mercedes Kadir'in eşyalarının da bu odada sergileneceğini kaydetti. Gürkan, Malatya'nın renkli bir simasını kaybettiklerini ifade ederek, "Malatya ile Türkiye Mercedes Kadir'i sevdi. İki yıl önce burada Mercedes Kadir'in balmumu heykeli yapılmıştı. Kendisi de haftada üç gün bu müzeyi ziyaret ediyordu" ifadelerini kullanarak, eşyalarının da müzede sergileneceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.