'Malum şahıs' salladıkça sallıyor!

'Malum şahıs' salladıkça sallıyor!
CHP Beylikdüzü Belediye Meclis üyeleri Mülayim Demirtaş ve Doğan Subaşı, AK Parti Beylikdüzü Adayı Mustafa Necati Işık’ın iddialarına cevap verdi. Subaşı, “Malum şahıs seçimden önce belediyenin borcu 400 milyon demeçleri veriyordu, seçim yaklaştıkça borç miktarını da arttırıyorlar şimdi de 600 milyon borcu var diyor. Salladıkça sallıyor” dedi

Beylikdüzü Belediye Meclis üyeleri Mülayim Demirtaş ve Doğan Subaşı düzenledikleri ortak basın toplantısında AK Parti Beylikdüzü Adayı Mustafa Necati Işık’ın iddialarına cevap verdi. Her seçim döneminde aynı hikayeyi anlattıklarını belirten Subaşı, “Metro’yu Beylikdüzü’ne getireceğiz. Yaptıkları broşürde şunu planladık, bunu planladık yazıyor. Bu metronun planları 10 yıldır hazır. Yapın neden yapmıyorsunuz. Yalancı çoban hikayesi. Beylikdüzü’nde kavşaklar şöyle diyor, seçimi neden bekliyorsun şimdi yap” ifadesini kullandı.

Pazar yerini siz yıktınız
CHP Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Doğan Subaşı konuşmasının devamında, ‘Bir başka konu kültür ve spor alanları çok eksik demiş. 16 tane kültür ve spor alanı var Beylikdüzü’nde yapılmış. Beylikdüzü’nde kültür merkezini yapmışlar ama AVM mantığı ile yapmışlar. Orada kültür sanat adına bir tane salon vardı. Her yağmurda aklıma ilk orası geliyordu. Her yağmurda su basıyordu. Buralar milli servet. Bina nerdeyse çökecek. İstanbul Teknik Üniversite’nden raporları var. Bina çöktü çökecek. Şimdi İstanbul’un en iyi kültür merkezlerinden biri haline geldi. Sayın aday diyor ki: Pazar yerini yıktılar. Burayı biz mi yıkmadık siz yıktınız. Kar yıktı. Uyduruk kıytırık iş yapıyorsunuz. Ya o kar yağan zamanda çöken yer pazar dolu olsaydı ne olacaktı? Şimdi siz yıktınız diye bizi suçluyorlar. Bir tane kütüphane var demiş aday arkadaş. 15 tane kütüphane var Beylikdüzü’nde.

Ne örgüt ne parti var
Şubası, ‘Park alanı çok az demişler 45 tane park yapıldı. Yaşam Vadisi yüzde 90’ı duruyor demişler, 3’te 2’si tamamlandı. Büyükşehir çıkıyor diyorki okul yaptık. Okula bakıyoruz Avcılar’da yapmışlar. Bu söylediklerim aday arkadaşım Beylikdüzü’nü tanımadığını gösteriyor. Arkadaşımız Beylikdüzü’nde oturmuyor. Beylikdüzü’nü bilmediği için böyle hatalar ortaya çıkıyor. Demekki arkasında örgütte yok ki böyle yanlış bilgiler veriliyor’ şeklinde konuştu.

Banka borcumuz belli
Beylikdüzü Belediyesi’nin borcunun 600 milyon olduğu konusunda çıkan iddialara da değinen Av.Doğan Subaşı, “Malum şahıslar seçimden bir kaç ay önce belediyenin borcu 400 milyon demeçleri veriyordu, seçim yaklaştıkça borç miktarını da arttırıyorlar şimdi de 600 milyon borcu var diye ithamlarda bulunuyorlar herhalde seçime birkaç gün kala rakamı daha da arttıracaklar. Salladıkça sallıyor. Bir belediyenin bütçesine baktığımız zaman veya borç dendiği zaman bir banka borcu olur iki de mütteahite olur. Bizim bankalara borcumuz yaklaşık 30 milyon civarında mütteahitlere olan borçlarımız da 120 milyon civarında. Yani yaklaşık 150 milyon bir borçlanma var. Biz belediyeyi onlardan devraldığımızda belediyenin 160 milyon borcu vardı ve sürpriz borçlar çıktı. Burası borç içinde cümlesi külliyen yalandır. Rakamlar da ifadeler de yanlış. Malum aday sıkıyorsa bunu benim önümde söylesin ben bu lafları ona yediririm” ifadelerini kullandı.

20 yılda yapılmayanı yaptık
CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Mülayim Demirtaş ise, ‘Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün 20 yılda yapılamayan asfalt ve yol çalışmaları yapıldı. Yeni açılan yol sayısı 243 adet. Biz geldikten sonra kamu binalarının tamamı erişilebilir bir hale getirildi yani engelli vatandaşların önündeki tüm engelleri kaldırdık. İbadethanelerin hiç birinde ayrım yapmadan düzenli olarak bakım, onarım ve temizlikleri sürekli yapıldı. Depremle ilgili önlem yapılmadı gibi ifadeler kullanılıyor bizim şu anda AVİS diye bir uygulamamız var. Akıllı telefon kullanan her vatandaşımız evinin adresini girdiği an herhangi bir doğal afet durumunda nerede toplanacağına dair bilgiye sahip olabiliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.