Manisa'da depremler devam ediyor... Halk tedirginilk içinde!

Manisa'da depremler devam ediyor... Halk tedirginilk içinde!
Manisa'nın geçen 22 Ocak'ta 5.4 büyüklüğündeki deprem yaşanan ilçesi Akhisar'da, sarsıntılar olmaya devam ediyor. Dün akşam 4.3 ve 4.8 büyüklüğündeki iki ayrı depremle sallanan ilçede, endişeli bekleyiş sürerken, kırsal Musalar Mahallesi'nde ilk depremde çatlaklar meydana gelen metruk bir binada çökme yaşandı.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre, dün saat 19.47'de 4.3 büyüklüğünde bir deprem oldu. Sarsıntı yerin 7.00 kilometre derinliğinde meydana geldi. Yine Akhisar ilçesinde, saat 20.55'te Richter ölçeğine göre yerin 7 kilometre derinliğinde 4.8 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı. Dün saat 20.55'te Akhisar'da yaşanan sarsıntıdan bugün saat 10.02'ye kadar büyüklüğü 1.1 ile 3.02 arasında değişen 161 artçı sarsıntı oldu. Dün geceyi sokakta ateşin başında geçiren vatandaşlardan bazıları araçlarında bazıları ise AFAD tarafından bölgeye kurulan çadırlarda geçirdi. Akhisar'ın kırsal Musalar Mahallesi'ndeki, geçen 22 Ocak'taki 5.4 büyüklüğündeki depremde çatlaklar meydana gelen bir metruk binanın oda duvarlarından biri dün akşam meydana gelen depremlerde yıkıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin bölgede hasar tespit çalışmasına başladığı bildirildi.

Valilik açıkladı
Akşam yaşanan depremlerin ardından Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilip, "4 Şubat 2020 tarihinde saat 20.55'te merkez üssü Akhisar İlçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. An itibari ile depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Depemzedeler endişeli
Depremzedelerden evli 1 çocuk annesi ev kadını Şengül Süne (41), ilk depremin yaşandığı 22 Ocak'tan bu yana çadırda kaldıklarını belirtip, "Evlerimize giremiyoruz. Dün gece de çok salladık. Çok korkuyoruz. Dün gece yaşanan deprem bizleri aşırı korkuttu. Adeta dizlerimiz titredi. Ne olacak, nereye kadar sürecek bu durum bilemiyoruz. Evimiz eskiydi, duvarları yıkıldı. Şu an ağır hasarlı. Bu nedenle çocukları ile kaldıkları çadırda geceleri elektrikli battaniyelerle ısınıyoruz. Rabbim, daha büyük bir afetten bizleri korusun" dedi.

Yaşadığı korkuyu anlatan bir diğer depremzede evli, 1 çocuk annesi ev kadını Filiz Gökova Kızıl (39) da, "Deprem olduktan sonra evimize hiçbir şekilde giremedik. Çalışıyordum, işimi bıraktım. İlk depremden bu yana da burada kalıyoruz. Çünkü evimde ciddi derece de hasar var. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden görevliler geldi. Fotoğraflar çekildi, incelemeler yapıldı ama şu an ne yapacaklarını bilmiyorum. Beklemekten başka çaremiz yok. İnşallah bu depremler bir an önce son bulur. Dün gece meydana gelen depremlerde de çok korktuk" diye konuştu.

Kendisinin deprem sırasında cezaevine ait konutlarda olduğunu ifade eden evli 2 çocuk annesi, ev kadını Bahar Arslan (50), 5.4 büyüklüğündeki ilk depremden bu yana içlerinde büyük bir korku olduğunu vurgulayıp, şunları söyledi:

"Bir binanın en üst katında oturuyorduk. Deprem sırasında ne yapacağımızı bilemedik. 22 Ocak'tan bu yana da evimize giremiyoruz. Çok korkuyoruz. İnşallah, daha büyük bir felaket yaşanmadan bu deprem fırtınası biter."

Çatlaklar büyüdü
Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Süleymanlı Çarşı Camii'nin minaresinde, 22 Ocak'taki 5.4'lük depremde oluşan çatlaklar, artçı sarsıntılar nedeniyle büyüdü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi verilerine göre, dün saat 19.47'deki 4.3 ve saat 20.55'te meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremlerin, minaredeki çatlakların daha da büyümesine neden olduğu belirtildi. Süleymanlı Çarşı Camii Derneği Başkanı, emekli imam Ali Köksal, "Dün akşam yine sarsıldık. 14 gün önce meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deremde camimizin ikinci şerefesinin üzerinde alem bağlantısının olduğu bölümde çatlaklar meydana geldi. Minare şu an için tehlike yaratıyor, ilgililere bildirdik. İlgililer de gelip minaredeki hasarın yerini tespit etti. Caminin iki şerefesinden üst kısımdaki ikinci şerefenin alınıp, tek şerefeye düşürülmesine karar verildi. Camimiz ibadete açık. Caminin içinde ibadete engel olacak bir hasar yok. Minarenin yakınındaki evde yaşayan 1 kişi vardı. O da şu an evi terk edip, çadıra geçti. O nedenle çok büyük tehlike yok ama bir an önce minarenin yapılmasını istiyoruz" dedi.

İlçede dün akşam meydana gelen 2 depremin merkez üssü olan kırsal Medar Mahallesi'ne yakın yerleşim merkezi Süleymanlı Mahallesi'ndeki bazı metruk binaların iç kısımlarında da çatlaklar oluştuğu belirtildi. 

Çadırda geceyi geçirdiler
Öte yandan dün akşam depremlerin ardından evlerine girmeye korkanlar, Süleymanlı Mahallesi futbol sahası üzerine kurulan AFAD çadırlarında geceyi geçirdi. Çadırların önünde ateş yakanlar, ısınmaya çalıştı. Akhisarlılar, bir an önce depremlerin sona ermesi için dua ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.