Mantı birleştirdi

Mantı birleştirdi
İstanbul Kayseri İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (İSTKAYDER) düzenlediği 5. Geleneksel Kayseri Mantı Festivali'ne katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kayseri'nin mantısı buradaki herkesi bir araya getiriyor. Beylikdüzü'ndeki tüm vatandaşların buluşmasını sağlıyor” dedi .

İSTKAYDER tarafından düzenlenen 5.Geleneksel Kayseri Mantı Festivali, 4 bin kişiyi ağırladı. Beylikdüzü'nde gerçekleştirilen festivale; Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Belediye Başkanvekili Ömer Şatır, İSTKAYDER Başkanı Fikret Şahin ve çok sayıda isim katıldı. Beylikdüzü'nde olmaktan ve Kayseri'ye özgü bir lezzeti vatandaşlara ikram etmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Şahin, kendilerine bu festivali düzenlemelerine imkan veren İmamoğlu olmak üzere çok sayıda isme teşekkür etti. “Biz bu etkinliği 5 yıldır düzenliyoruz ve her seferinde gururlanıyoruz” diyen Şahin, “Bugün burada olan bizleri yalnız bırakmadan binlerce vatandaşımıza, belediye başkanımıza ve kaymakamımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Vatandaş bir araya geldi
İSTKAYDER'in düzenlediği festivale katılmaktan duyduğu memnuniyeti getiren Başkan İmamoğlu ise “İstanbul'daki bu tarz etkinlikler bizleri birleştiriyor. Şu an Kayseri'nin mantısını tadacağız. O küçüçük ürün, Kayseri'nin o simgesi buradaki herkesi bir araya getiriyor. Beylikdüzü'ndeki tüm vatandaşların buluşmasına imkan veriyor. Dolayısıyla bu tarz derneklerin başarması gereken böyle bir şeydir. O yüzden bu tarz bizi bir arada tutan ortamları desteklemekte bizim belediye olarak vazifemizdir. İnanıyorum ki bu tür gelenekler ilçemizde hep var olacak” diye konuştu.

istkayder

Ayrıştırma olmamalı
Hemşehri dernkelerinin önemine de değinen İmamoğlu, “Anadolu'nun farklı yerlerinden gelip burada toplanmışız. Kendi geleneklerimizi yaşatacağız. Ama şunu söyleyeyim ben hemşehri derneklerini bambaşka bir yere koyuyorum. Onlar bizim kültürel hayatımızın bir parçası. Ayrıştırma ve kutuplaştırmanın bir parçası olmamalılar” dedi.

Tanımlar insanları parçalar
Ayrıştırmanın asla kabul edilemez olacağını da anlatan İmamoğlu şu ifadeleri kullanıdı; “ İstanbul gibi büyük bir kentte çok sayıda hemşehri derneği olduğunu biliyoruz. Biz de buna hizmet ediyoruz. Ülkemizde şunu çok yapıyoruz. Oralı buralı vs. Ben bu tanımlamalar yanlış buluyorum. Tanımlayarak insanları parçalamanın bir anlamı yoktur. Tam aksine biz milletçe birlik ve beraberliğini muhafaza etme gereği duyan batısından doğusuna kuzeyinden güneyine mücadelenin birer neferi olmalılar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.