Mecliste oturma krizi

Mecliste oturma krizi
Seçimden sonra ilk defa toplanan Esenyurt Belediye Meclisi, çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. AK Partili üyeler, kendilerine yer gösterilmediği ve oturma alanlarının ayrıldığı gerekçesiyle toplantıya katılmayınca meclis bugüne ertelendi.

Seçimlerden sonra ilk kez toplanan Esenyurt Belediye Meclisi'nde yer krizi çıktı. AK Parti Grubu meclisteki oturma biçimine itiraz ederek toplantıya katılmadı. Meclis çoğunlukta olan AK Partililer toplantıya katılmayınca çoğunluk sağlanamadığı için ilk oturum gerçekleşemedi. Belediye Başakanı Kemal Deniz Bozkurt, “Kamuoyu buradan kimin ne niyetle siyaset yaptığını anlasın” diye konuştu.

Böyle devam ederse gelmeyeceğiz
AK Parti'li Gazanfer Karakaş ise meclise geldiklerinde grup odalarının bile kapalı olduğunu belirterek, “Ardından meclis salonununda grubumuzu ayrı yerlere oturtmak istediklerini gördük. Orta kısmı CHP'ye, sağ ve sol kısmı AK Parti'ye ayırmışlar. Biz karışık oturmaya hazırız böyle bir ayrıştırma kabul edilemez. Eksiklikler giderilmediği müddetçe meclise gelmeyeceğiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.