Mehmet Tevfik Göksu'nun 'ilk' dediği park ilk çıkmadı!

Mehmet Tevfik Göksu'nun 'ilk' dediği park ilk çıkmadı!
Esenler'de açılan Şifa Bahçesi'nin tanıtımını yapan Esenler Belediyesi Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun kullandığı 'yalın ayak yürünen ilk park' ifadesinin yanlış olduğu öğrenildi. Daha önce sadece ayakla yürünebilen bir parkın Trabzon'da yapıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Esenler'de açılan Şifa Bahçesi binlerce kişiye hizmet verecek. Bahçenin tanıtımını kendi hesabından yayınladığı video ile duyuruan Esenler Belediye Başkanı Mehmet  Tevfik Göksu, paylaşımda "Burası Türkiye'nin ilk ayakkabısız girilen parkı, Esenler Şifa Bahçesi..." ifadelerini kullandı. Buna karşılık olarak birçok kişi daha önce yapılan ve yalın ayak yürünebilen Ekopark'ın yapıldığını hatırattı.

Trabzon'da yapıldı
Göksu'nun daha önce yapılmadığını ima ederek 'ilk' vurgusu yaptığı park daha önce de yine bir 2018 yılında AK Partili belediye tarafından yapıldı. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde, belediye tarafından 12 bin 300 metrekarelik alana, endemik bitki türleri ve yağmur bahçeleriyle biyolojik göletin yer aldığı, 1,4 milyon liraya mal olan 'Ekopark' inşa edildi. Parkta ayrıca Yalın Ayak Yolu oluşturuldu. Yolun girişine konulan tabelada, çıplak ayakla yürüyüşün, vücudun denge sistemi için yararlı olduğu, elektron dengesi sağlanarak, stresten kurtulmayı desteklediği belirtildi. Parka gelenler, ayakkabı ve çoraplarını çıkarıp, yürüyüş yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.