Melih’in ailesi adalet istiyor!

Melih’in ailesi adalet istiyor!
Ümraniye'de 5 buçuk ay önce çatısı yenilenen binadan dondurma yerken başına kalas düşmesi sonucu hayatını kaybeden Melih Güngör'ün (11) ölümüne ilişkin 4 şüpheli hakkında dava açıldı. Güngör'ün acılı anne ve babası adalet aradıklarını söyledi.

Olay 25 Nisan saat 15.45'de Ümraniye Esenkent Mahallesi'nde meydana geldi. 6. sınıf öğrencisi Melih, arkadaşlarıyla birlikte çatı yenileme çalışması yapılan iki katlı binanın yakınında kaldırım üzerinde dondurma yiyip sohbet ediyordu. Bir anda binadan Melih'in başına kalas düştü. Melih kanlar içinde yere yığıldı. Yardım çığlıklarını duyan baba Seyfi Güngör ile anne Serap Güngör, Melih'i kucaklayarak komşularının aracına bindirdi. Hastaneye götürülen Melih, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Rapor hazırlandı
Olayla ilgili İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı'nca hazırlanan bilirkişi raporuna göre 2 katlı binanın çatısında yapılan tadilat sırasında şüpheli Muharrem Kirlibal'ın bütünü yaklaşık 6 metre olan kalas parçasını kestiği, 210 cm'lik parçanın kayarak aşağı düşmesi sonucu Melih Güngör'ün kafasına isabet ettiği anlatıldı. Muharrem Kirlibal'ın amcasının oğlu diğer şüpheli Temür Kirlibal'ın da olayın meydana geldiği binanın maliki olduğu ifade edildi. Bilirkişi raporunda Muharrem Kirlibal'ın gerekli özen ve dikkati göstererek meskun olduğu malum olan binanın etrafından gelip geçen insanların veya orada bulunabilecek kişilerin olma ihtimallerini dikkate alarak, çalışmış olsaydı kestiği 210 cm uzunluğundaki kalas parçasının aşağı düşme ve zarar verme ihtimalini göz önünde bulundurup çalışmasını güvenli bir şekilde yerine getirseydi kalas dikkatsizliği sonucu aşağı düşmeyebilir, müteveffa çocuğun ölümüne neden olmayabileceği kaydedildi.

Biz acımızla yaşıyoruz
Baba Seyfi Güngör, "Yaklaşık 5 ay oldu evladımızı kaybedeli. Bu süreçte biz çok zorluklar yaşadık. Alışabildin mi derseniz, alışamadık. Bu acıyla yüz yüze kaldık mı kaldık. Bizim acımızı kimse paylaşmak istemedi. Biz sadece adalet istiyoruz. Bununla ilgili kimin ne yapması gerekiyorsa kimin ne görevi varsa hukuk çerçevesinde eşitçe yapılması beklentimiz var. Dolayısıyla hukuk arıyoruz. Sebep olarak binada zaten malumdur olaydan sonra gerçekleşen soruşturmada bilgi alışverişi oldu tabiî ki zaten şu anda hukuk süreci devam ediyor. Bu binanın çalışması tamamen ruhsatsız.  Melih'in vefatından üç beş gün sonra buranın çalışmasına hiçbir şey olmamış gibi devam edildi. Sanki can kaybı yaşanmadı; sanki hüzünlü bir olay yaşanmamış gibi. Şu an bina bitmiş, binanın çevresi makyajlanmış. Eski bina ile şimdiki arasında çok fark var. Ama vicdanları rahatlatır mı, rahatlatamaz. Biz acımızla yaşıyoruz, acımızla kahroluyoruz" dedi.  DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.