Memleketlerine 11 solunum cihazı bağışladılar

Memleketlerine 11 solunum cihazı bağışladılar
Kars - Ardahan - Iğdır illerinin adını taşıyan KAI Eğitim Vakfı İş İnsanları Konseyi Kars’a 11 adet son teknoloji yüksek akımlı solunum Cihazı bağışladı.

Kurulduğu günden bu güne 20 bin öğrenciye burs veren kapalı spor salonu, okul, yurt ve eğitimin her alanında yatırım yapan İstanbul Kars Ardahan Iğdır KAI Vakfı İş İnsanları Konseyi’nin bu duyarlılığı takdir topladı.


‘Eğitim ve sağlık konusuna duyarsız kalamayız’

Gazete Damga’ya konuşan, İstanbul Kars Ardahan Iğdır KAI Vakfı İş İnsanları Konseyi üyelerinden Gold Gümrükleme Sahibi İmdat Tatar, nerede yaşarsak yaşayalım, nerede doyarsak doyalım memleketimiz her zaman bizim gözbebeğimizdir, memleketimizdeki olumsuzluklara asla duyarsız kalamayız dedi.

İstanbul Çaba Tıp Fakültesinde görevli Dr. Alpay Medet Alibeyoğlu hemşehrimiz bize konuyu getirdi,  İstanbul Kars Ardahan Konseyi olarak toplanıp konuyu değerlendirdik diyen İmdat Tatar şunları söyledi: ‘Tüm konsey üyesi arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum. Tereddütsüz ortak karar alarak piyasada bulunması zor olan solunum cihazlarını temin ettik. Tanesi 20 bin TL olan cihazların ödemesini ivedilikle yaptık ve 11 cihazın 5 tanesini Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne 6 tanesi de Kars Devlet Hastanesi’ne gönderdik. Buradan memleketimiz insanlarına sesleniyorum. Eğitim ve sağlık söz konusu olursa KAI Vakfı ve İstanbul Kars Ardahan Iğdır KAI Vakfı İş İnsanları Konseyi olarak göreve hazırız. Yeter ki gençlerimiz okusun, çocuklarımızın yüzü gülsün. İnsanlarımız umudunu yitirmesin. Kars, Ardahan, Iğdır dayanışması her zaman her şartta sürecektir, gönülleri ferah olsun…’


‘Katkısı olanlara teşekkür etti’

İstanbul Kars Ardahan Iğdır KAI Vakfı İş İnsanları Konseyi Başkanı Kamil Salduz tüm dünyayı tedirgin eden korona virüs salgınına karşı el birliği ile dayanışma ve yardımlaşma içerisinde olunması gerektiğini vurguladı. Kamil Salduz konuşmasında; Kars Devlet Hastanesi’de koruna virüsten dolayı tedavi görmesi gereken hastaların solunum cihazlarının olmamasından dolayı çevre illere nakledildiğini öğrendikten sonra acilen bir toplantı yaparak, piyasada zor bulunan son teknoloji yüksek akımlı oksijen cihazlarının 11 temin ettiklerini ve bu cihazları Kars’a gönderdiklerini belirtti.

İstanbul Kars Ardahan Iğdır KAI Vakfı İş İnsanları Konseyi Başkanı Kamil  Salduz; bu cihazların bağışlanmasında katkılarından dolayı; KAI Eğitim Vakfı Başkanı Zeki Yılmaz ve konsey üyeleri Öztürk Oran, İmdat Tatar, Gökhan Türkeş Öngel, Vedat Urak, Cemal Avcı, Turgut Torunoğulları, Sezgin Baran Korkmaz, Cahit Ugurlu, Kamil Salduz,  Yılmaz Ulubeyi, Yavuz Aladağ’a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.