Mesele hesap kitleme meselesi değil, Çatalca meselesi…

Mesele hesap kitleme meselesi değil, Çatalca meselesi…
Geçtiğimiz günlerde Çatalca Meclisi 2.kez bir araya geldi. Gündem maddeleri görüşülmeye başlamadan söz hakkı alan CHP meclis üyeleri Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptal edilmesine tepki olarak meclisi terk etti.

Geçtiğimiz günlerde Çatalca Meclisi 2.kez bir araya geldi. Gündem maddeleri görüşülmeye başlamadan söz hakkı alan CHP meclis üyeleri Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptal edilmesine tepki olarak meclisi terk etti. Oysaki terk etmeden sadece 30 dakika önce ‘’Sanılmasın ki vazgeçeceğiz, umulmasın ki yılgınlık göstereceğiz. Aksine 23 Haziran da daha güçlü bir şekilde sandıktan yine Ekrem başkanın çıkacağını biliyoruz’’ demişlerdi. Söyledikleri bu söz üzerine kalıp yapılanlara bir açıklık getirerek vatandaşın kafasındaki soru işaretlerine kabul görecek şekilde cevap vermelerini beklerdim. Bu yapılanlar pes etmek değil de ne ?
Tam bu soruyu soruyordum kendime mecliste kesin hesaplarla ilgili plan ve raporlar komisyon üyeleri tarafından incelenmiş sonuçları açıklanmaya başladı. Mecliste Çatalca Belediyesinin hiçte iç açıcı olmayan gelir – gider bilançosu gözler önüne serildi.  Ak parti meclis üyesi Süheyla Topçu’ nun okuduğu raporda önceki CHP yönetiminin seçim çalışmaları maliyetlerinin belediye bütçesinden karşılandığının da tutanaklarda açıkça görüldüğünü söyledi.  Belediyenin toplam borcu 125 milyon lira… Ve bu borcun 45 milyon lirası son 3 ayda ortaya çıktı. Yapılan harcamalar sonucunda elle tutulur hiçbir şey yok. Çatalca halkı ne oldu bu 125 milyon liraya diye hiç sormayacak mı?  Yapılan bütün harcamalar kalem kalem yazılıp tüm halkın göreceği yerlere asılmalı çünkü halkın bu harcamaları bilmeye hakkı var. 
Kim ödeyecek bu borçları?
Seçim öncesinde Belediye başkan adayı Mesut Üner e ‘80 milyon borcumuz varsa bundan sana ne.’ diyen CHP yönetiminin bugün borçlarına sadık olmadıklarını görüyoruz ‘SANA NE’ dediği borçların arkasında durmadığını eski ekibinin Büyükşehir Belediye seçimleri ne itirazı adı altında meclisi terk etmeleriyle bu borçların ödenemeyeceğini ortaya ap açık sunmuş oluyorlar. Konu seçimin yenilenmesi değil konu borçların gündeme gelip ödeyemeyeceklerini bildikleri için meclisten kaçmalarıdır. Bilinmelidir ki Çatalca’nın meclisi terk edip sorumluluklarından kaçan meclis üyelerine değil kalıp Çatalca için mücadele veren meclis üyelerine ihtiyacı var. 

Bu şartlar altında Çatalca’ya yeniden hayat vermek ancak birlik ve beraberlikle mümkün olacaktır. Çünkü meclis üyesi Süheyla Topçu’nun da belirttiği gibi Çatalca Belediyesinin şu an kasasında, kıyısında, köşesinde hiçbir nakdi, kayda değer bir parası yok. Üstüne üstlük birde yığınla borcu var.
Şimdi soruyorum Üner Çatalca’ya hizmet mi verecek? Yoksa geçmişten kalan borçları mı ödeyecek?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.