Mesnetsiz ithamlara itibar etmeyin!

Mesnetsiz ithamlara itibar etmeyin!
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan'ın kendisine ve belediyeye yönelik sözlerinin “mesnetsiz ithamlar” olduğunu söyledi. Albayrak, “Hiç kimse bu mesnetsiz ithamlara itibar etmesin” dedi

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan'ın eleştirilerini değerlendiren, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak sert açıklamalar yaptı. Albayrak, “Siyasi ikbal hesaplarıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin icraatlarını eleştirmeyi ve mesnetsiz ithamlarda bulunmayı alışkanlık haline getiren AKP Tekirdağ İl Başkanı Sayın Mestan Özcan kendisinden beklenileni yapmaya devam etmektedir. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamını görmezden gelen Sayın Mestan Özcan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binamızın yapımının daha önce ilan edilmiş olan 19 Mayıs 2021 tarihine kadar tamamlanamamış olmasına atıfta bulunarak eleştirilerde bulunmuş ve bu şekilde siyasi anlamda fırsatçılık yapmıştır. İktidar partisinin İl Başkanı olarak Tekirdağ halkının gerçek sorunlarının çözümü için mücadele etmesi gereken Sayın Mestan Özcan’ın, asli görevini yapmayıp yerel gündemi değiştirmeye yönelik bir tavır izlemesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin icraatlarını hedef göstermesi siyaset etiği ile bağdaşmamaktadır. Kamuoyunu etkileyebilmek adına sözde politik doğruculuk tavrı takınan Sayın Mestan Özcan’dan, ülke olarak yaşamakta olduğumuz ekonomik kriz, artan işsizlik, yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, eğitim-sağlık alanında yaşanan aksaklıklar, Kovid-19 salgınıyla mücadeledeki yetersizlikler ve aşılama takviminde bir türlü tutturulamayan hedefler hakkında da eleştirel açıklamalar bekleriz. Bunları yapmadığı takdirde Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin icraatlarıyla ilgili açıklamaları bir karalama kampanyası olmaktan öteye gitmeyecektir” dedi.

Tekirdağ çalışmaya devam ediyor

Belediyenin zorlu koronavirüs döneminde dahi çalışmalarına aksatmadan devam ettiğini vurgulayan Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin inşaat çalışmaları Kovid-19 salgınına karşı milletçe mücadele verdiğimiz böylesine zor bir dönemde devam etmektedir. Cumhuriyet Bayramımızı kutladığımız 29 Ekim 2016 tarihinde temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binamızın inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde ilerlerken İller Bankası tarafından söz konusu proje için tahsis edilen kredinin 1 Ağustos 2017 tarihinde tek taraflı olarak durdurulması nedeniyle çalışmalar kesintiye uğramıştır. Projenin devam ettirilmesi amacıyla 28 Mayıs 2019 tarihinde yeniden ihaleye çıkılmış ve yüklenici firmaya 16 Temmuz 2019 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. İhale şartnamesine göre işin bitim tarihi 2 Kasım 2021’dir. Salgın öncesindeki süreçte inşaat çalışmalarının hızlı ve kesintisiz bir şekilde sürdürüldüğü hususu göz önünde bulundurularak projenin 19 Mayıs 2021 tarihinde tamamlanması öngörülmüş ve kamuoyu ile paylaşılmış ise de salgının neden olduğu mücbir sebepler yapım çalışmalarını aksaklığa uğratmıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binamızın yapım çalışmaları salgının sebep olduğu zorluklara rağmen kesintisiz bir şekilde devam etmekte olup, günümüz itibariyle projenin gerçekleşme oranı %85 gibi yüksek bir orana ulaşmıştır. Yapım çalışmaları iş programına uygun bir şekilde devam etmektedir” ifadelerini kullandı.


Yeni bina bitecek

Yeni hizmet binasının biteceğini de müjdeleyen Albayrak şu ifadeleri kullandı; “Tekirdağ halkına on yıllar boyunca hizmet vermek üzere modern şehircilik anlayışıyla inşa etmekte olduğumuz Yeni Hizmet Binamızı en kısa zamanda tamamlayarak değerli halkımızın hizmetine sunacağız.

Siyasi rant hesaplarıyla yapılan bu tür mesnetsiz ithamlara itibar edilmemesi gerektiği hususu kamuoyuna saygıyla arz olunur.”

İRFAN DEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.