Metal fırtına!

Metal fırtına!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti teşkilatlarında metal yorgunluk olduğu yönündeki açıklamasının ardından çok sayıda belediye başkanı, il başkanı ve ilçe başkanı görevden alındı. İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İl Başkanı Selim Temurci'nin ardından ilçelere de neşter vuran AK Parti 39 ilçe başkanın 25'ini kızağa çekti.

AK Parti Genel Başkanı seçildikten sonra yaptığı ilk grup toplantısında konuşan ve teşkilatlarda yenilenmeye gidileceğini belirn Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki süreyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Tüm bakanlarımızdan 180 günlük kısa vadeli bir eylem programı istedim. Bu yıl sonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz; çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019'a hazırlanmamız gerekiyor" açıklamasını yaptımıştı. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Ankara, İstanbul, Bursa başta olmak üzere çok sayıda belediye başkanı görevden alındı. Teşkilatlara da neşter vuran Erdoğan, İstanbul ve İzmir il başkanrı da dahil birçok il ve ilçe başkanını kızağa çekti.

İstanbul'a neşter vuruldu
Selim Temurci'nin görevden alınıp Bayram Şenocak'ın İstanbul İl Başkanlığı'na atanmasının ardından ise ilçe teşkilatlarında köklü bir değişikliğe gidildi. Şenocak, Erdoğan'la Ankara'da yaptığı görüşmenin ardından ayağının tozuyla geldiği İstanbul'da bütün ilçe başkanlarını toplantıya çağırdı. 39 ilçe başkanının katıldığı toplantıda 25 ilçede değişim kararı alındı. Değişim kararı alınan isimlerin önümüzdeki ilçe kongrelerinde görevlerini seçilecek yeni isimlere devredeceği öğrenildi. Arnavutköy, Bağcılar, Beşiktaş, Beyoğlu, Çekmeköy, Güngören, Küçükçekmece, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Sultanbeyli, Şile, Şişli ve Ümraniye ilçe başkanları koltuğunu mhafaza etmeyi başardı.

25 ilçe başkanı görevden alındı
Görev değişikliğine uğrayan ilçe başkanları ise şu şekilde:
Adalar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş, Ataşehir İlçe Başkanı Naim Yağcı, Avcılar İlçe Başkanı Ali Burak Tepe, Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, Bakırköy İlçe Başkanı Aysun Çelikler, Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat, Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal, Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin, Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, Kartal İlçe Başkanı Muhammed Mehdi Akman, Maltepe İlçe Başkanı Ümit Çoban, Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.