Metro garantili AVM

Metro garantili AVM
CHP'li Deniz Erzincan sordu: İhalesi yapılmamış metro hattında Mall Of İstanbul AVM’ye metro istasyonu garantisini kim verdi? Hangi yetki ile neyin karşılığında?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Deniz Erzincan, Başakşehir'de bulunan Mall Of İstanbul AVM projesi ile ilgili bir soru önergesi verdi.

Başakşehir Tepeüstü mevkiinde bulunan Mall Of İstanbul AVM'ye metro istasyonu garantisi verildiğini iddia eden Meclis Üyesi Erzincan, “Bu mecliste parasını veren işadamının AVM’sine özel köprü, alt geçit, üst geçit tünel projelerine alışmıştık. Ancak daha proje devam ederken ihalesi yapılmamış metro hattında metro istasyonu garantisini ilk defa görüyoruz. Şöyle ki 22 Nisan 2014'te projenin otel bölümü inşa edilirken metro istasyonu otel kapsamında ruhsata bağlanmış. İBB ile Torunlar GYO arasında metro istasyonu için protokol imzalanmış. Mall Of İstanbul projesinin altındaki metro istasyonunun bağlı olduğu İkitelli-Ataköy Metro hattı ise 19 Kasım 2015'te ihaleye çıkarıldı, ihaleyi kazanan firma ile 8 Nisan 2016'da sözleşme imzalanmış. Metro inşaatı başladığında hattın MASKO istasyonunun AVM'ye çıkış sağlayacak noktada hazır hale geldi. Daha metro ihalesi bile yapılmadan istasyon inşaatı tamamlanmış. Kim hangi hakla, hangi yetkiyle garanti verdi?” diye sordu. 

Kim söz verdi?
“Bu şaibeli protokolün içeriğinin İstanbul halkına açıklanması gerek” diyen Erzincan, “Bu hat, ünlü AVM'ye müşteri taşımak için mi İstanbulluları hizmet etmek için mi planlandı? Firmaya “sen istasyonun yap, biz oraya bir metro hattı getireceğiz” sözü mü verildi? Ya da mahkemelik olan projedeki imara aykırı uygulamalara göz yummak için mi istasyon inşaatı bu firmaya yaptırıldı? Bizce hepsi mevcut” ifadesini kullandı. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.