Millet bahçesinde son viraja girildi

Millet bahçesinde son viraja girildi
Akıllı Şehirler ve Belediyeler Proje Yarışması için Ankara'ya giden Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, ilçe merkezine yapılacak olan Millet Bahçesi Projesi ile ilgili projede etkin olan bakanlıkları ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da sohbet etme fırsatı da bulan Üner “Cumhurbaşkanımızın hayata geçecek olan tüm projelerimizde çok büyük destekleri var. Çok şükür arkamızda dağ gibi Cumhurbaşkanımız var" dedi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Belediyeler Birliği'nin düzenlediği Akıllı Şehirler ve Belediyeler Proje Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik kapsamında kurulan Çatalca Belediyesi Standı katılanların yoğun ilgisi ile karşılaştı. VR gözlükler ile tarihi ve doğal güzelliklerin tanıtıldığı stantta Çatalca'nın tanıtımı gerçekleştirildi.

İlk enstitü kurulacak
Çatalca Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi ortaklığında hazırlanan Çatalca Sivil Elektronik Kültür Enstitüsü Projesi ile ilgili bilgi veren Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, "İstanbul Üniversitesi ile hazırlamış olduğumuz proje daha çok mübadele ağırlıklı. Zorunlu göçlere tabi tutulan halklarının hatırlanması, tüm Avrupa’da kültürel miras sayılabilecek mübadil halkın meslek alanlarının tespit edilmesi ve akıllı şehir mantığı ile dijitalleştirilerek bir kültür paylaşımının sağlanması üzerine kurgulanmıştır. Ayrıca projemiz, turizmin elektronik ortamda sürdürülmesi, bu yolla halkın gelir elde etmesinin sağlanması yerel pazarların ve yerel ürünlerin canlanması, halkların birbirleri ile kaynaşmalarının sağlanması amaçlarını taşımaktadır. Mübadelelerle göç ettirilen halkların eskiden yaşadıkları yerleri ziyaretlerinin mümkün hale getirilmesi, panayırlarla eski zanaatların gün yüzüne çıkarılması ve halk temelli ihtiyaçların halk çalıştayı ile gündeme getirileceği bir iletişim ağının kurulmasının sağlanması olarak hazırladığımız projemiz, her halükarda Çatalca için çok büyük bir adımdır. İlk enstitümüzü bu alanda kuracağız" sözleri ile projenin geleceğe ışık tutun ve geleceğin de projesi olduğunu vurguladı.

Parmakla gösterilir
Çatalca'da teknoloji anlamında yeni projelerin de hayata geçirileceğinin altını çizen Başkan Üner "Çatalca tarihi ve tarım ilçesi noktasında İstanbul ili değil sadece, Marmara Bölgesi genelinde bakarsak parmak ile gösterilecek bir ilçe. Ancak bu güne kadar her iki altın değerindeki bu konularda hiç bir şey yapılamamış. Turizm açısından tüm Türkiye'ye ve dünyaya açılma noktasında yine İstanbul Üniversitesi ortaklığında enstitü oluşturma projemiz var. Yine tarım noktasında Tekno-Tarım Enstitüsü projemiz de mevcut. Her iki projemizin de hükümetimizce destek göreceğine inanıyorum. Bu iki proje Çatalca'nın geleceğine yönelik büyük adımlar olacaktır. Çalışmalarımıza başladık ve hızlı bir şekilde hayat geçireceğiz" açıklamasında bulundu.

Elimiz boş dönmüyoruz
Millet Bahçesi ile ilgili Bakanlıkların Genel Müdürlüklerini ziyaret eden Başkan Üner, "Millet Bahçesi Projesi'nde son virajdayız. Stadın kaldırılması ile ilgili bir pürüz söz konusu idi, onu da bugün sonlandırdık. Çok yakın bir süre içerisinde Millet Bahçesi Projemiz hayata geçecek. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizzat bu projenin takipçisi. Kendisi ile yaptığımız görüşmelerde bu projenin bir an önce hayata geçmesi gerektiğini ifade etti. Ankara, Türkiye'nin kalbi. Burada ilçemiz için her türlü hizmetin takipçisi olabiliyoruz. Ve Ankara'dan hükümetimizin ilçemiz yapacağı hiçbir iş için de boş dönmüyoruz. Çatalca'ya çakılacak her bir çivide emeği geçen çok büyüğümüz var. Başta Sayın Cumhurbaşkamız Recep Tayyip Erdoğan'a, tüm bakanlarımıza, genel başkan yardımcılarımıza, bakan yardımcılarımıza, milletvekillerimize ve genel müdürlerimize ilçe halkım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün halkımız şunu bilsin ki devletimiz şu an Çatalca Halkına hizmet etmek için seferber oldu" ifadelerini kullandı. BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.