Miniklerden miniklere kocaman destek

Miniklerden miniklere kocaman destek
Türkiye'nin birçok üniversitesinde okuyan tıp fakültesi öğrencileri, ünversite hastanelerinde tedavi gören çocukların isteklerini yerine getirerek onları mutlu etmeyi amaçlayan "Leyla'dan Sonra" isimli bir proje başlattı. Kampanyadan haberdar olan Çatalca Anadolu Lisesi 9-B Sınıfı öğrencileri de öğretmenleri Mehmet Görgülü'nün de katkılarıyla bu kampanyaya destek oldu

Büyük hastalıklarla mücadele eden minik bedenler, Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversite hastanelerinde tedavi görüyor. Tek ihtiyaç duydukları şey ise ilgi alaka... Bunun farkında olan birçok üniversitenin tıp fakültesi öğrencileri de anlamlı bir kampanya başlattı. Çatalca Anadolu Lisesi 9-B Sınıfı öğrencileri de öğretmenleri Mehmet Görgülü'nün de katkılarıyla bu örnek porjeye destek verdi.

Leyla'dan Sonra
"Leyla'dan Sonra" kampanyasına katılarak tıp fakültelerinde tedavi gören kardeşlerinin en çok istediklerinin ne olduğunu öğrenerek aralarında topladıkları cüzi paralar ile birine bisiklet, bir diğerine ise fotoğraf makinesi hediye eden Çatalca Anadolu Lisesi 9-B Sınıfı öğrencileri, "Leyla'dan Sonra Projesi için Tıp Fakültesi Öğrencisi Ağabeylerimize ve Ablalarımıza teşekkür ediyoruz, onların sayesinde iki güzel kardeşimizin hayallerini gerçekleştirme imkanına kavuştuk. Ne mutlu bizlere. Bizlere bu konuda yardımcı ve öncü olan Mehmet Görgülü öğretmenimize de ayrıca teşekkür ediyoruz" dediler.



Sevinç fotoğraflara yansıdı
Gaziantep Tıp Fakültesinde tedavi gören 13 yaşındaki İbrahim, Fruktoz İntoleransı (Bir çeşit Besin Alerjisi) hastası. En çok istediği şeyin bisiklet olduğunu söyleyen İbrahim'in Çatalca Anadolu Lisesi Öğrencisi olan ağabeyleri ve ablalarının kendisine gönderdiği bisikleti aldığındaki sevinci fotoğraflara yansıdı. Yine, Gaziantep Tıp Fakültesinde Tip1 dm hastası (Yüksek Kan Şekeri) hastası olan Necla'ya da fotoğraf makinesi gönderen Çatalca Anadolu Lisesi 9-B Sınıfı öğrencileri, "Bu kampanyaya destek olmak çok güzel bir duygu. Ülkemizde maddi durumu olmayan ve hastanelerde bir şekilde sağlık sorunları ile uğraşan çok kardeşimiz var. Bu tür kampanyalara destek olmak gerek" dediler.



Leyla’dan Sonra projesi nedir?
Tıp Fakültesi öğrencilerinin başlattığı bir kampanya olan Leyla'dan Sonra projesinin resmi sitesinde yer alan açıklama şu şekilde: "Onkoloji servisi ziyaretlerinden birinde tanıştıkları Leyla'nın minicik dileğini gerçekleştirmek ve daha nice çocuğun tebessümüne aracı olmak parolasıyla yola çıkan üç tıp öğrencisinin temel adımlarını attığı, Leyla’nın vefatıyla arkalarında daha fazla pişmanlık bırakmamak adına süreci hızlandırarak kurduğu, şimdi ise Türkiye’nin birçok yerindeki tıp fakültelerinde aktif olarak ziyaret yapan, kronik hastalıklı çocuklarla kaliteli vakit geçiren ve dileklerinin gerçekleşmesine aracı olmaya çalışan tıp öğrencilerinden oluşan bir ekibiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.