Motosikletle cep telefonu kapkaççılığı: Şüpheliler yakalandı

Motosikletle cep telefonu kapkaççılığı: Şüpheliler yakalandı
Motosikletle yanına yaklaştıkları 3 kişinin cep telefonunu "kapkaç" yöntemiyle çaldıkları belirlenen kasklı 2 kişi yakalandı.

İzmir'in Bayraklı, Buca ve Bornova ilçelerinde, motosikletle yanına yaklaştıkları 3 kişinin cep telefonunu "kapkaç" yöntemiyle çaldıkları belirlenen kasklı 2 şüpheli ile hırsızlık malı telefonları satın aldığı belirlenen kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin telefonu çalıp kaçtığı anlar mobese kameralarına yansıdı.

Olay, 22 Nisan'da Bayraklı ilçesinde meydana geldi. Motosikletle gelen 2 kişi, Ö.Ö.'nun konuşma yaptığı telefonu alıp kaçtı. Ö.Ö.'nün şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ve Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri koordineli çalışma başlattı. Ekipler, şüpheli Ö.E.'yi (28) suç aleti motosikletiyle birlikte kısa sürede yakaladı. Polis, Bornova ve Buca ilçelerinde de benzer kapkaç olaylarının yaşandığını saptadı. Bu olayların şüphelilerinin de Ö.E. ve E.A. (29) olduğu saptandı. Mobese kameralarını inceleyen polis, E.A.'yı da Buca ilçesinde çaldığı cep telefonuyla birlikte yakaladı.

ÇALINTI TELEFONLARI ALAN KİŞİ DE BULUNDU

Şüphelilerin çaldıkları telefonları sattığı belirlenen Y.C.A. (30) da gözaltına alındı. Y.A.C.'nin 5 ayrı suçtan 5 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı ortaya çıktı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler Ö.E., E.A. ve Y.A.C. tutuklandı.

Bu arada, şüphelilerden E.A. ile E.Ö.'nün gerçekleştirdiği kapkaç mobese kameralarına yansıdı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.