Muğla'da orman yangını

Muğla'da orman yangını
Muğla'nın Milas ilçesinde otlukta çıkan yangın, ormana sıçradı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

DHA- Muğla'nın Milas ilçesinde otlukta çıkan yangın, ormana sıçradı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Milas'a bağlı Boğaziçi Mahallesi ile Bodrum Güvercinlik Mahallesi arasındaki otlukta saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, ormana sıçradı. Dumanı fark edenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. Yangına, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 15 helikopter, 11 uçak ile havadan, 75 arazöz, 12 iş makinesi ve 615 personelle karadan müdahale ediliyor. Söndürme çalışmalarına Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri de destek veriyor. Boğaziçi bölgesinde başlayan yangının rüzgarın da etkisiyle Bodrum Güvercinlik istikametine ilerlediği bildirilirken, alevlerin şu an için yerleşim yerlerini tehdit etmediği belirtildi.

Belediye başkanından açıklama

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Milas halkına son gelişmeleri Kuyucak ve Boğaziçi'nden yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla duyuran Başkan Tokat, "Burası Halep çamlarının yoğun olarak bulunduğu bir bölge. Maalesef otlar çok kuru. Havadan THK uçakları ve helikopterler, karadan da arazözler ve iş makineleri müdahale ediyor" dedi.

Yangının saat 15.08'de Boğaziçi Sulak Alan kenarında Mersincik bölgesinden başladığını belirten Başkan Tokat, "Çıkış nedenini henüz bilmiyoruz. Kuyucak yönüne doğru ilerleyen yangın, Halep çamları ile buluştu ve otların kuru olması nedeniyle buraya kadar geldi. Burası Milas'ın en çok 2'nci konutu olan bölgesi. Yazlıkçıların yoğun olduğu bölge. Biz her türlü gerekli tedbiri aldık. Gerekli müdahaleyi sürdürüyoruz. Milas Belediyesi ekiplerimiz de görev başındalar. Hepimize geçmiş olsun. İnşallah kontrol altına alındığını en kısa sürede bildirebiliriz" diye konuştu.

Muğla'da orman yangını

Muğla'da orman yangını

Muğla'da orman yangını

Muğla'da orman yangını

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.